Alıntı:
|
Yasemen´isimli üyeden Alıntı
kendi yasadiklarima ve cevremde gördüklerime binaen sunu söyleyebilirimki kendini bir heves ve köseyi kolay dönme istegiyle yurt disina ithal ettirmek isteyen cok insan var...
belki bunlarin sayisi eskiden daha cok olmus olabilir... ama sayilari azalsada hala mevcutlar...
arkadaslar tarafindan denildigi gibi bir cogu türkiyede evlenip eslerini buraya getirdikten sonra bosanabiliyorlar...
bunun sebebleri coktur... bunlardan bir taneside... ithal ettikleri kisinin baska birine asik olmasidir... ne kadar acida olsa...
ithallerin sayisinin azalmis olmasinin sebepleri bana göre:
1: yurt disinin nasil bir sey oldugunun, schlaraffenland olmadiginin ortaya yayilmis olmasi, haberlerde yurt disindaki ülkelerin ekonomi problemleri cokca mevcut
2: yurt disina artik eskisi gibi kolay gidilmiyor.. malumunuzdur türk milleti istenilmiyor...
3: nasip kismet;)
bir cok aile cocuklarini evlilik icin zorlamaktalar.. zorlamalari sebebiyle evlenen cocuklar maalesef evlendikten sonra karsi koyuyorlar,... Bosanarak...
cocuklar en cok üzülen... gelecekte zorluk ceken oluyor onlarin arasinda...
sisterE ablamizin dedigi gibi kim olursa olsun... önemli olan "kurtulmak"
sahsen bana türkiyede böyle bir teklif geldiginde söyledigim sey: ben kizilay degilim, kimseyi kurtaramam!
daha kendi ayaklarim üzerinde durmamisken... hic...
hesabisorulacak nickli arkadasinda belirttigi gibi...
para ugruna yapilabilecek bir sey degil bu evlilik...
akli basinda bir insan parayla mutlu olamayacagini bilir...
karakterini begendigin... ALLAHIN rizasi icin ugrasan bir mücahid(e), seni toplum icinde tartabilecek nitelikte olan ve ALLAHin izniyle sevdigin bir insanla ayagini yorganina göre uzatirsin oldu bitti insaALLAH!...
[dünya mali dünyada kalir...
hirs insandan cok sey alir...]
kardesiniz
|
yasemin çok güzel yazmışsın...
fakat şu sözün de değerlendirmeye değer... ben kızılay değilim...
fakat şu anda yardım kuruluşları çoğaldı... illa kızılay olman gerekmez ki; mesela deniz feneri, can suyu vs... yardım kuruluşlarıda var...