163 Teşekkür 82 Mesaja aldı
| Erbakan: İsrail’e imdat gücü olmayın Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan AKP iktidarına tarihi uyarı: İsrail’e imdat gücü olmayın
“Bu karar ile Lübnan’a asker değil, ancak İsrail’e yardım gücü gider” diyen Erbakan, özellikle AKP’li milletvekillerine seslenerek, “Bu, hayatınız boyunca yapabileceğiniz en büyük hata, en kara sicil olur” dedi.
Beş Büyük Hata
Altınoluk’ta, Cuma namazının ardından gündemi değerlendiren Erbakan, Asker gönderme kararını eleştirerek, bunun en az 5 sonucu olacağını ve bunların da birbirinden kötü olacağını söyledi. Lübnan’a gönderilen kuvvetin vatanını koruyan insanları silahsızlandırması halinde İsrail’in Lübnan’ı işgal edeceğini kaydeden Milli Görüş Lideri Erbakan, daha sonra da Suriye ve İran’ın işgale hedef olacağını belirtti. Erbakan, “Eğer bu olursa, Türkiye İsrail’in yanında ve İslam dünyasının karşısında bir durumda kalacak ve bölünmeye neden olacaktır, nihai hedef ise Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.
BM Siyonizmin hizmetinde
Saadet Partisi’nin üstün gayretleri ile Türkiye genelinde İsrail zulmünün lanetlendiğini hatırlatan Erbakan, “Bizim dinimizin temelini şefkat ve sevgi oluşturuyor. Bütün insanların dünyada barış ve şefkat içerisinde yaşamaları gerekir. Bizim gayemiz budur.” diyerek BM’nin Siyonizme hizmet ettiğinin altını çizdi. Lübnan ile baş edemeyen İsrail’in BM maşasını devreye soktuğunu kaydeden Erbakan, “BM kararı siyonizmin yenilgisiyle alınmış bir karardır ve bu karar İsrail’e yardım gücü demektir” dedi.
Tarihi bir günde talihsiz manzara
Böyle tarihi bir dönemde Türkiye’nin yönetiminde AKP yöneticilerinin zihniyeti bulunmasının tahilsizliğine dikkat çeken Erbakan, “Daha Ankara’dan karar bile alınmadan, ortaya çıktılar ve ‘biz oraya askerimizi göndermek istiyoruz’ dediler. Mecliste sorumluluğu olan arkadaşlara sesleniyorum. Sakın ha vebal altına girmeyin. Bu dünya biter, elinizde amel defteriniz kalır. Hesap günü geldiğinde bu vebalin hesabını veremezsiniz” diyerek meciles çağrıda bulundu. Mustafa Canbey
Balıkesir Altınoluk’ta, Cuma namazının ardından gündemi değerlendiren Erbakan, Asker gönderme kararını eleştirerek, bunun en az 5 sonucu olacağını ve bunların da birbirinden kötü olacağını söyledi. Lübnan’a gönderilen kuvvetin vatanlarını savunan insanları silahsızlandırması halinde İsrail’in Lübnan’ı işgal edeceğini kaydeden Milli Görüş Lideri Erbakan, daha sonra da Suriye ve İran’ın işgale hedef olacağını belirtti. Erbakan, "Eğer bu olursa, Türkiye İsrail’in yanında ve İslam dünyasının karşısında bir durumda kalacak ve bölünmeye neden olacaktır, Nihai hedef ise Türkiye’dir. İsrail’in bu niyetlerine hizmet etmeyin. İsrail emretti diye, onların gözüne girmek için asker göndermeyin" dedi.
İsrail emretti diye asker göndermeyin!
"Saadet Partisi’nin üstün gayretleri ile İsrail’in mezalimi yurdun her yanında mitinglerle lanetlemiş, vatanını seven insanlar olarak meydanlarda boy göstermiştir" diyen Erbakan, TBMM ve özellikle de AKP’li vekilleri uyararak "Elimizden geleni yapmak zorundayız. Onlara söyleyeceğim şey şudur; Sakın ha Lübnan’a asker göndermeye kalkışmayın siz Lübnan’a asker falan göndermiyorsunuz. Milleti kandıramazsınız. Siz, İsrail’e yardım gücü gönderiyorsunuz, bu hayatınız boyunca yapabileceğiniz en büyük hatadır ve en büyük kara sicildir. Eğer bunu yaparsanız bu işin 5 tane soncu vardır. Eğer oraya böyle bir kuvvet gönderirseniz, vatanını savunan insanların elinden silahlarını alırlarsa İsrail, Lübnan’ı işgal edecektir. Sonra, Suriye’yi ve İran’ı işgal etmeye kalkacaktır. Eğer bu olursa, Türkiye İsrail’in yanında ve İslam dünyasının karşısında bir durumda kalacak ve bölünmeye neden olacaktır, Nihai hedef ise Türkiye’dir. İsrail’in bu niyetlerine hizmet etmeyin. İsrail emretti diye, onların gözüne girmek için asker göndermeyin" dedi.
Gayeleri insanlığı köle etmek!
Salı günü TBMM’nin Lübnan’a asker göndermek için toplanacağını hatırlatan Erbakan, "Burada alınacak karar çok mühim, vatansever olan her insanın bu kararı alacak olan kardeşlerimize yardımcı olmak bir kardeşlik görevidir. Dünyada 6 milyar insan var, Bunların 1,5 milyarı Müslümandır. Bizim dinimizin temelini şefkat ve sevgi oluşturuyor. Temelimiz bu olduğu için de, bizim hedefimiz bütün insanlığın saadetidir. Bizim gayemiz insanlığın yeryüzünde barış içinde yaşamasıdır." diyerek şöyle konuştu:
"Ama yeryüzünde beni İsrail diye bir ırk vardır. Bu ırk Tevrat’ı değiştirmiş ve bunun yerine Kabala’yı koymuşlardır. Bunların inancına göre bütün diğer insanlar onlara köle olmak için yaratılmışlardır. Bu gayeyi gerçekleştirmeye çalışıyorlar"
Büyük İsrail’i kurmak için…
Son saldırıların Büyük İsrail’i kurmak için yapıldığını belirten Milli Görüş Lideri Erbakan "Onlar, ‘İsrail’in güvenliğini sağlamak için 22 ülkenin Fas’tan Endonezya’ya kadar, bütün sınırlarını değiştirmeliyiz. Bizim emniyetimiz için Anadolu’da Selçuklular’ın ve Osmanlı’ların devamı olan bir ülke olmamalıdır ve Süleyman Mabedini yeniden inşa etmeliyiz. Ondan sonra bizim Mesihimiz yeniden gelecek ve bizim din hakimiyetimizi perçinleyecek’ diye düşünüyorlar. 5765 seneden bu yana bu gaye için çalışmaktadırlar" şeklinde konuştu.
Erbakan konuşmasına şöyle devam etti; "SSCB’nin yıkılmasıyla tek kutuplu bir dünya ortaya çıktığından ve ABD’de onların emrinde olduğundan, siyonistler ‘tarihimizin en güçlü noktasına ulaştık’ diye düşünmeye başladılar. ‘Amerikan ordusu bizim emrimizdedir. İstediğimiz ülkeyi işgal ederiz ve istediğimizi yaparız. Birleşmiş Milletleri kendi oyuncağımız haline getirdik. İslam alemi de darmadağınık bir durumdadır. Öyleyse, Büyük İsrail’i kurmamız lazım. Bunun için de ilk iş olarak Türkiye’de Milli Görüş iktidarını düşürmeliyiz’ diye düşündüler ve 1990 yılından bu yana kararlarını gerçekleştirmek için adım adım ilerliyorlar"
İsrail, Lübnan’da Hizbullah’ı geçemedi
Filistin’de katliamlarını yıllardır sürdüren İsrail’in son olarak Lübnan’a saldırdığını ve burada yenildiğini ifade eden Erbakan, "Irak ve Afganistan’daki katliamlar zaten devam ediyor. Ancak ne var ki, Lübnan’a hücumları esnasında umduklarını bulamadılar. Teşkilat olarak çok güçlü olan İsrail Ordusu, İnançlı Hizbullah askerleri karşısında 5 km’den ileri gidemedi. Ve böylece büyük bir yenilgi aldılar. Hizbullah’la baş etmenin mümkün olmadığını gördüler. Ancak bu sebepten dolayı, davalarından vazgeçmiş değiller ve şimdi başka hileler peşinde koşuyorlar. Bebekler, kadınlar, yaşlılar acımasızca katledildiği gibi ateşkese 2-3 gün kala binlerce misket bombaları kullandılar" dedi.
Vebal altındasınız
İsrail’in yeni hilesinin Lübnan karşısında uğradığı yenilginin intikamını BM kanalıyla, almak olduğunu ifade eden Milli Görüş Lideri Erbakan, "Bu nedenle Lübnan’ı silahsızlandırmak için maşaları kullanmaya karar verdiler. Son BM kararı siyonizmin yenilgisiyle alınmış bir karardır ve bu karar İsrail’e yardım gücü demektir. Barış gücü falan değildir. Zaten ortada barış diye de bir şey yoktur. Lübnan ile İsrail bir anlaşma imzalamamıştır ve İsrail her an saldırmaya hazır beklemektedir.
Bu gücün adı İsrail’e yardım gücü, İsrail’e imdat gücüdür. Ne kadar üzücü bir durumdur ki, böyle tarihi bir dönemde Türkiye’nin yönetiminde AKP yöneticilerinin zihniyeti bulunmaktadır. İsrail bir isterse bunlar üç vermek için koşuyorlar.
Daha Ankara’dan karar bile alınmadan, ortaya çıktılar ve ‘biz oraya askerimizi göndermek istiyoruz’ dediler. Bütün milletvekillerini baskı altına alarak, ikna odalarında ‘bir daha sizi seçtirmeyiz’ tehdidiyle kararı meclisten çıkarmaya çalışıyorlar. Salı günü meclisten bu kararı geçirmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Ben mecliste sorumluluğu olan arkadaşlara sesleniyorum. İsrail’e yardım gücü göndermeyin. Sakın ha vebal altına girmeyin. Bu dünya biter elinizde amel defteriniz kalır. Selçuklunun ve Osmanlının evlatları gibi hareket edin. Yoksa hesap günü geldiğinde bu vebalin hesabını veremezsiniz" diyerek Meclis’e tarihi bir uyarıda bulundu.
__________________ " M a k s a d l a r ı n A n a s ı S a b ı r d ı r . " |