Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.10.2006, 18:59
jandarma
Sabır acı, meyvesi tatlıdır.

jandarma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 323
294 Teşekkür 163 Mesaja aldı
Thumbs up Korkunç Katil Sigara

KORKUNÇ KATİL SİGARA

İvrindi’de 24 yıldan beri serbest çalışan bir hekimim.
Çok sayıda hastam sigara sebebiyle hastalandı,sigarayı bıraktırabilmek için çok uğraştım,bazılarına karşı çocuklarıyla beraber teknik mücadele verdim.Sigarayı bıraktırabildiğim hasta sayısı 0/0 5 bile yoktur.

Yüzlerce hastam öldü,öldü gitti,fakat sigarayı bıraktıramadım.Bir hekim olarak hep şunu düşündüm;Acaba bu adamın çocukları ,babalarından ders alıp sigarayı bırakır mı? babaları sigaradan öldüğü için sigarayı bırakan bir tane bile tanıdığım yok.Yani sigaradan ders alma olayı yok.Çünkü sigara kuvvetli bağımlılık yapan bir madde.

Hastalara sigara haram diyorum,hastalar bana soruyor o zaman hocalar niye içiyor? Sigaradan Türkiyede yılda 100,000(yüzbin) insan ölüyor diyorum.

Hastalar gene soruyor,bu kadar kötü ise doktorlar niye içiyor ? Sebep belli, sigara kuvvetli bağımlılık yapan bir madde. Başlayan kolay kolay bırakamıyor, bırakmak için güçlü irade gerekiyor.

SİGARAYA BAŞLAMA NEDENLERİ

Özenti, gösteriş, taklit, özgürlük, macera, sıkıntı, stres, büyüklerle zıtlaşma, güvensizlik, utangaçlık, arkadaş ısrarı, ilişki kurabilmek, eğlence, zevk, kilo almamak için içilir.

SİGARANIN İÇİNDEKİ ZEHİRLİ MADDELER

Sigarada 4000 farklı zehir vardır. Bir nefes sigara dumanıyla içimize çektiğimiz zehirlerden birkaçı:
  • Polonyum-210 (kanserojen) <LI class=MsoNormal style= teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Radon (radyasyon) <LI class=MsoNormal style= teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Metanol (füze yakıtı) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Toluen (tiner) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Kadmiyum (akü metali) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Bütan (tüp gaz) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">DDT (böcek öldürücü) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Arsenik (fare zehiri) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Amonyak (tuvalet temizleyici) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Karbonmonoksit (egzos gazı) <LI class=MsoNormal style="COLOR: teal; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l2 level1 lfo1; tab-stops: list 36.0pt">Nikotin (bağımlılık yaratan tek madde)
  • ve 3885 toksik madde ; SONUÇ OLARAK CİĞERLERİMİZDE OLUŞAN KATRAN (ASFALT)

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
jandarma isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla