Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.09.2002, 16:31
mine

mine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
4 Teşekkür 3 Mesaja aldı

Nasreddin Hocaya devam...

Hepsini okuyun insaallah...:D Bakalim ilk önce kim okuyacak...

(aslinda baya az Hocanin fikralari... :D Yoksa yaniliyormuyum... :D :D )

CENNET DOLUP TASMIS

Bir gün padisah Nasreddin Hoca'dan sormus :
-Hocam ben ölünce cennete mi gidecegim yoksa cehenneme mi, söyle bakayim? demis.
Hoca padisahtan korkmadan :
-Cehenneme gidersiniz padisahim? demis.
Padisahin sinirden sakallari titremis.
Bu durumu gören Hoca :
-Kizmayin padisahim ben aslinda size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarinizin kiliçlariyla ölen suçsuz kisilerden cennet dolup tasmis.Bu yüzden cennete sigmazsiniz diye cehenneme gidersiniz dedim, demis.

BU NASIL NAMAZ

Nasreddin Hoca abdest alirken, bir ayagina su yetmemis.Namaz kilarken de bir ayagini yukari kaldirarak namaz kilmis.Bunu gören cami cemaati :
-Hocam bu nasil namaz? diye sormus.
Nasreddin Hoca :
-Bir ayagi abdestsiz namaz, diye cevap vermis.

ATES DÜSTÜGÜ ZAMAN

Nasreddin Hoca'nin evine tüccar arkadasi misafir olmus.Hoca ona manti pisirip getirmis.Arkadasi acele edip mantiyi hemen agzina atinca bogazi yanmis.Bogazinin yandigini belli etmemek için basini tavana dogru dikmis ve yanmanin etkisi gidince de basini tavandan indirmeyip sormus :
-Hocam bu tavani ne zaman yaptiniz.
Hoca hemen :
-Bogazima ates düstügü zaman, demis.

BEN UYUYORUM

Bir gün Nasreddin Hoca sehire gelip, bir arkadasiyla birlikte handa kalmis.Gece yarisi arkadasi sormus :
-Hocam, uyudunuz mu?
-Buyurun birsey mi var?
-Biraz borç para isteyeyim demistim.
Nasreddin Hoca derhal horlamaya baslayip :
-Ben uyuyorum! demis.

ALLAH BILIYOR

Nasreddin Hoca bir cimri tanidiginin evine gittiginde tanidigi ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmis. Nasreddin Hoca bayat ekmegi disi kesmeyince sinirinden bali kasikla yemeye baslamis.Ev sahibinin gözü yerinden oynamis :
-Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanin içini siyirir, demis.
Nasreddin Hoca hiç ses çikarmadan bali bitirmis ve :
-Kimin içinin siyrildigini Allah biliyor, demis.

AKLIN VARSA GÖLE KOS

Hoca, bir gün kirlardan topladigi çali çirpiyi esegine yükleyip evine götürürken :
-Acaba, yas çirpi da kurusu gibi yanar mi? diye düsünür ve seytana uyarak çakmagini çakar ve alevi çali çirpiya dokundurur.Aralarinda kurulari da bulunan çali çirpi hemen alev alir.Esekte bir korku, bir telas, huzursuzluktur baslar.Anira anira, çifte ata ata dört nala kosmaga baslar.Hoca da arkasindan olanca gücüyle bagirir :
-Aklin varsa göle kos!

NEMI YAPACAKTIM

Nasreddin Hoca bir gün gençlerle otururken,gençlereden bir tanesi muziplik yapar ve Hocanin Heybesini saklar,durumu sonradan fark eden Hoca Nasreddin gazaba gelir ve kükrer:

--Kim benim Heybemi saklamissa çabuk çikarsin yoksa ben yapacagimi bilirim.!

Bu kükremeden korkan genç Hocanin Heybesini çikarir ve iade eder.

Daha sonra sorarlar ürkek bir sesle:

-- Ya Hoca heybeyi sana vermeseydik ne Yapardin ?

Hoca mahzun bir seda ile ' Ne mi yapacaktim,Kilimi bozup Heybe yapacaktim.

Sevgiler... :D :D :D

mine isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla