| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Alperen | | | | | | Evvela Türk birligi diyorum.. Bunun demenin samanistlikle yada irkcilikla alakasi yok, gecmise bakinca anlariz sebebini.. Islam birligine giden yolda tarihte nasil yol katedilmis bi bakmak lazim.. Osman Bey Anadoluda en kücük Beylik idi.. Küfür ehline karsi büyük bir islam medeniyeti kurmak icin, büyümenin güclenmenin sart oldugunu biliyordu. Bunu gerceklestirmek icin evvela diger Türk Beyliklerini tek bir devlet yapmak icin mücadele etti. Bunu basardiktan sonra, soydaslarini tek bir cati altinda toplayip güclendikten sonra o ve ondan sonra gelen selefleri adim adim küfür ehlini def etti, arab yarim adasini , afrikayi, azerbaycan diyarini, balkanlari himayesi altina aldi. Avrupayi dize getirdi, bir ferman ile kafir krallari titretti, Cihan $umul (küresel) bir islam medeniyeti oldu.. iste bu yüzden evvela Türk birligi saglanmalidir.. | | | | | Osman bey'in ilk hedefi Bizans olmuştur. Çünkü etrafındakilerin en zayıfı odur. Diğer beylikler kendisinden güçlüdür. Anadolu Türk birliğini kurmakta yanılmıyorsam Yavuz'a nasip olmuştur...
__________________ Ey İnsan! Kerim olan Rabbine karşı nedir seni aldatan (İnfitar,6) İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
|