Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.10.2002, 08:14
Atlantis01

Atlantis01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
1 Teşekkür 1 Mesaj için aldı
selamün aleyküm

Tokadin karsiligi

Hoca merhum, bir gün carsida dalgin dalgin dolasirken biri yanina sokulur ve tam ensesine bir tokat saplatir.
Hoca hemen döner, karsisinda tanimadigi bir adam vardir. Adam da bozulur:
- Affedersin Hoca , seni bir tanidigima benzettim de... Kusura bakma !
Ama Hocanin cani fena yanmis oldugundan adami birakmaz:
_ Öyle sey olurmu ? Senden davaciyim.Yürü kadiya !der...
Böylece beraberce kadinin huzuruna cikarlar.
Meger kadi , adamin ahbabi degilmiymis?
Hemen baslar kendisini kayirmaya:
- Yanlislik olmus HOca ! der. Herkesin basina böyle sey gelir. Onu bagislaman gerek. Ama istemezsen , sen de onun ensesine bir tokat vur. Böylece ödesmis olursunuz.
Hoca kabul etmez:
- Ben neden vurayim! Affedecek olsam onu buraya getirirmiydim ? Cezasi ne ise vermelisin ona!
Kadi bakar ki Hoca diretiyor;
- Pekala dedigin gibi olsun ! der.Bir tokatin diyeti bir akcedir. Sen burda bekle... Gidip sana bir akce getirsin!
Böyle derken digerine göz kirpar.Tokadi atan adam bunun manasini anladigindan hemen cikar ,savusur gider...
Hoca bekler, bekler, adam bir türlü gelmez.O zaman meseleyi anlar gibi olur.Yavasca yerinden kalkar. Baska davalarla mesgul olan kadiya sezdirmeden arkadan yaklasir. Sonra da bütün kuvvetiyle Kadi' nin ensesine tokadi indirir.
Kadi yerinden firlar:
-Bre sen ne yaptin ? diye gürler.
Hoca sakin bir tavirla karsilik verir:
- Kac saattir gelecek akceyi bekliyorum. Ama artik bekleyecek vaktim kalmadi. Tokadin diyeti bir akce olduguna göre, demin saliverdigin adam akceyi getirince bunu sen alirsin. Böylece kimsenin hakki kimsede kamamis olur.
Kadi vercek cevab bulamaz.
Atlantis01 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla