sa.,
DuygularinRaksi´nin ifade ettigi irak halkiyla ilgili sözlere katiliyorum. Yani ben türkiyede böyle bir olay yasanmis olsa (
ALLAH(cc) korusun) sagcisi olsun, solcusu olsun, kimsenin cikipta oh oh diye bayraklara, posterlere, vs. sarilip öpebileceklerini sanmiyorum. Bu irak halki icinde gecerli. Ki bu müslümanliga sigmaz birkere, vatanina, dinine göz dikene, saldirana, sende saldiracaksin. TV´de gördügüm kadariyla irakli halk o her tarafi yagmalayan, yikan, kiran, döken, kürtleri buldukca LINC ediyor.
Sonra bence bu bir hacli seferi felan degil, öyle olsa önce avrupa "bizde variz" derdi. Bunu israel bu hale getirdi!!! Adamlar hitler zamanindaki ezikligin sinirini neden müslümanlardan cikarmak istiyor anlamis degilim. Ama müslümanlardan aslinda cok korktuklari ortada (benim fikrim).
Saddama gelince (kusuruma bakmayin konuyu dagitmak istemem, bu konuda bir sor, bin isit misali aciliyorum, icimde ne var, ne yoksa döküyorum) insaALLAH DuygularinRaksi kardesimizin (eger büyügümse ablam veya abimin) dile getirdigi gibi olur (amin). Ama olaya baska yönden bakarsak maglesef böyle olmayacak gibi:
Irak devletine yillardan beri (ilk körfez savasindan beri) ambargo uygulanmakta. Adamlarda tonlarca altin, petrol vs. var ama satilamiyor (1). Yine maglesef hastaneleri, doktorlari var ama ilac veren bir ülke dahil yok (2). Amerika, daha dogrusu israel her milletin (devletin yani) gözünü korkutmus durumda. Belkide adam amerikalilara bagdat kapisini bilerek acti. Milletine en azindan erzak, su, ilac vs. gelecek bu zalimlerden.
Ben evet oyumu kullandim yukarida, cünkü 1991 yilinda oldugu gibi bu seferde aynisi olabilirdi, diye düsünüyorum. Yaw ben hic irakli gercek asker görmedim, siz gördünüzmü??? TV´de izledigim kadariyla hep halk kendi silahina sarilmis vaziyetteydi. Saddam bunca yil o cumhuriyet savascilarini (hani ninja gibi maskeli adamlar varya) bosunami yetistirdi???
Herzamanki gibi olan yine halka oldu, müslümana oldu, diye düsünüyorum. Tabii Türkiye´yede oldu. Amerika yakinda irakli kürtlere Kürdistani kuracak gibime geliyor. Ve iste o zaman Türkiye´deki sivil halkdan cogu irak halki gibi kendi silahini alip, ya
ALLAH(cc) ya Bismillah diyerek ayaklanacak. Devlete mevlete birakmayacak artik!!! Bunca yil PKK´yla savasan TÜRKIYE simdi niye sessiz kaliyor, onuda anlamis durumda degilim.
Ablalar, abiler, yine söylüyorum, konuyu dagittiysam kusuruma bakmayin. Kendimi tutamiyorum bir türlü. InsaALLAH kimsenin günahini almamisimdir (saddam, vs.).
Rabbim müslümanlari korusun, yar ve yardimcimiz olsun (amin).
Vesselam