Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.01.2007, 01:13
NHAND

Teşekkür etti: 0
1 Teşekkür 1 Mesaj için aldı
Avrupa Ufuklarından Bir Sevda Uğruna Binlerce Sevdalı

Avrupa Ufuklarından Bir Sevda Uğruna Binlerce Sevdalı
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,Tarih , 29-30 mayıs 2005, günlerden Pazartesi... 1 Zilkade 13 Mart 628 yıllarını hatırlıyorum... Mekke`den Medine`ye göç etmiş muhacirler çocukluk zamanlarını içinde yaşamış oldukları Mekke şehrini görmek için altı yıldan beri hasret çekiyorlardı. Kabe ziyaretine bu yüzden can atıyorlardı: Rasül`i Ekrem efendimiz ( S.A.V.) gördüğü rüya üzerine bin dörtyüz kişilik ashabıyla Medine`den çıktılar (1). 1377 yıl sonra, tarih tekerrür ediyordu. Çok nazik ve hassas bir mesaj.2005 yılında Umre, duyanlar, imkanı olanlar, Türkiye ve Avrupa daki sevdalılar şaha kalkıyorlar. Rasül`i Ekrem(S.A.V.) bu gün bedenen yok. Ancak, Ashab`ı kiram icin " Siz benim arkadaşlarımsınız,sizden sonra bir topluluk gelirki, "Onlar benim ihvanım, kardeslerimdir" buyurarak kardeşlerini davet etmişti. Her kime Kabe nasip olsa Hüda davet eder, Kişi sevdiğini hanesine davet eder (2)5 Haziran 2005 tarihinde Almanyanin Frankfurt şehrinin Havaalanından altmışüc (63) kişilik bir grupla Cidde Havalanına, Rabbimizin lütfu ile indik. Altmışüc (63) rakamını oluşturan bir grupla , mukaddes beldelerde aziz yolcu olmak tesadüfi olmasa gerek.Mekke`de, ceddimiz (Dedemiz)'i hatırlamak ve ona olan bağlılığımızdan dolayı, << Halil İbrahim caddesindeki >> Otel`de kaldık (8gün). Altmişüc kişinin içinde,Elif-Zeynep, Yasemin 11 yaşlarında ve Kaan 9 yaşında, grubumuzun melek yüzlü, tatli sözlü ...... ve ciğer parelerin bulunması ayrı bir özellikti.Grup, otelden çıkti ve ilk olarak Kabe`yi tavafa <<Umre tavafına>> gidiyoruz. Önce toplandık açıklama yapıyoruz... derken <<Kemal efendi>>geldi. Durun gitmeyin, avrupadan geldik, buyurun sizi dinliyoruz dedim. Kemal efendi, ayakta bir kaç dakika inci tanelerinden döktü. Beytullaha girdik... kim kime dahil oldu bilinmez. Herkez içini döküyor, kirini pasını temizleyip, Padişahın etrafında eteğinden tutarcasına yalvarıyor ve ötelerden gelen bir nida... Yedi bağın gülü ayni destede,Yetmişiki millet aynı listede,Bir milyon Amin der aynı bestede, Tevhidle haşroldum Beytullah'ta ben. Okyanuslar aşmış gelmiş nicesi, Aç-susuz, uykusuz gündüz gecesi, Her nefes dilinde Kur`an hecesi, Sevdalılar gördüm Beytullah`ta ben.Rahmetli Ali Ulvi KurucuBeytullah, sevdalılarla dolmuş, bir taraf bembeyaz kelebekler gibi uçuşuyor, diğer bir taraf simsiyah renkle, Beytullah`ın örtüsüne giriftar olmuş.
TARİH : 31 MAYIS 2005 - SALI - SAAT: 22: 30
DÜNYANIN ÖNDE GELEN SAYILI ALİMLERİNDEN
H. MAHMUD USTAOSMANOĞLU HOCAEFENDİ'NİN DE HAZIR BULUNDUĞUSON YILLARIN EN MUHTEŞEM UMRE TAVAFI
İŞTE ALLAH (c.c.) KENDİ DOSTLARINA BÖYLE İKRAM EDER

Abdulkadir geylani Hz.., Haremi Şerifte kum çakıllar üzerinde secdeye kapanmış, diyorki : << Ey Rabbim beni affet eğer beni ukubete (cezaya) layıkgöreceksen, kıyamettebeni ama (kör) olarak haşreyleki, iyilerin yüzünü görüpte mahcup olmayayım >>. Şeyh Sadi Hz. "Gülistanında eserinde" bu hadiseyi beyitlerle şöyle ifade ediyor: Yüzümü yerlere sürerde derim , Esiyorken seherde bad-i saba, Ben seni hiç unutmam Allah'ım ! Sen beni hiç anarmısın acaba ?Efendi Hz.., bütün vakitlerde Beytullah`a gelme imkanına sahip değildi. Mevlamızdan, kendisine ve bütün şifa bekliyenlere sıhhat ve afiyet diliyoruz.Bir işrak vakti... Efendi Hz. ihvanıyla sevenleriyle Tavafta... Bir sevda seli akıp gidiyor. Önceki günlerde efendi Hz. diyordu ki, << Hiç yakışıyor mu, oluyor mu,Kabe orada biz burada >> ? Abdullah Hocam cevap verdi: <<Efendi Hz. biz Kabe`de değilizama, Kabe bizde>> diyor ve biraz teselli buluyordu .Mekkenin ileri gelen , söz sahibi Alimlerinden birisi <<Kabe sizinle şereflendi, sizde kabe ile şereflendiniz>> derken, bir hakikatın ortaya çıktığını ve bu yolda alınan mesafenin yüceliğine işaret ediyordu.Mekke`de ve Medine`de oteller sadece istirahat için kullanılmadı. Sevdalılar sohbetten sohbete koştular. Bayram Hocalar, Metin Hocalar, Nusretullah Hocalar, v. b. hepsine şükranlarımızı bildiriyoruz.Frankfurt kafilesi,Mekke`de sekiz günlük zamanını, hoşgörü-anlayış ve manevi bir atmosferle geçirdi. Özellikle, "Hudeybiye ziyareti, Müzdelife`deki gece proğramı, tüm müridanın hep beraber tavafa girip, hanımlarin gösterdikleri o sadakatı ve Kabenin etrafındaki o süzülüş akıllardan hiç çıkmayacak ve hakkımızda şahidlik yapacaktır inşa-Allah.
12 haziran2005`tenurlu şehir Medine-i Münevvereye dostun dosta kavuştuğu mukaddes belde. ne mümküm vasf olunmak ol habibi. Ana vassaf heman Allah (cc.) karibi. (3)Allah'ın Rasulünü tanımak ve tanıtmak, tam bildirmek mümkün değil. Onu ancak, Allah (c.c.) tarif ediyor. O'na en yakın olan Allah (c.c.)`tır. Sabah namazını, Mescidi Nebevide kendi grubumuzla cemaat olduk ve eda ettik. Çünkü yetisememiştik. Mescid-i Nebevinin her köşesi cıvıl cıvıl kaynıyor. Sevdalılar (müridan) bir disiplin içinde edeple oturmuşlar, kimisi Kuran-ı Kerim okuyor, kimisi kıyamda, kimisi secdede veya tahıyyatta... Ve kimisi virdinde ders yapıyor. Gül bahçesinde RAVDA`nın asıl sahibi bahçenin kapısında özel davetle gelmiş destur bekleyen etrafında yirmibine (20 bin) yakın canan-ı hazır bulunan bir Dost !... Koşuyor bütün alem sonu gelmez murada,İste Gülzar-ı cennet, Ulular hep burda, Bir sevgi yumağı ki, hiç çözülmemiş bu düğüm, Gökleri hayran eder benim burda gördüğüm .Mustafa Necati BursaliEfendi Hazretlerinde sıhhat açısından Medine-i Münevvere`de de fazla bir farklılık olmadı. RAVDA'ya geliyor ama Cennet Bahçesine, Rasül-i Kibriyanın sofrasına (kalabalıktan dolayı giripte, direkt hemdem olamıyor. Sayılı günlerin birinde, "Anlıyoruz ki izdihamdan dolayı ulaşamıyorsun. Bu gece Uhud`a gel" !!....Ya Rabbi...Kainatin efendisi. "Uhud bizi sever, bizde Uhud`u severiz. Şu mescidimden Uhud`a kadar olan mesafe mescid hükmündedir" buyururken, uhuddağı onun canan evi, öz yurdu, en yakın dostu ve kahramanlık destanlarının yazıldığı er meydanı...Bir gece yarısı, sessiz ve sedasız davet edilen beldeye doğru (Uhud`a) gitti. Yalnız gelmesi istenmiş, fakat tebessümle bakıyorkı, bin (1000) kişi iştirak etmiş. Uhud...Dostların kavuştuğu odak nokta. Mevlamız (c.c.) sevdiklerimizle bizleride kavuştursun (amin). SIRLAR ÖTESİ...Bilinmeyen bir cepheden, Medine-i Münevverenin zevatlarından bir elçi aldığı emir gereği kainatınefendisinin "Hücre-i saadet`inden" Kabri şerifin örtüsünü! alıp efendi Hz. takdim edip, (Yakup (a.s.)`un, Yusuf (a.s.)`un gömleğine yapışıp ağladığı gibi) ve efendi, ömrü boyunca imkanlar dahilinde sünnetlerini terk etmediği o yüce Dostun örtüsü ile başbaşa kalması onu öpüp baş tacı yapması tarifi mümkün olmayan ve kaleme alınmayan hatıralarındandır.Mescidi Nebevinin giriş kontrollerinden bir kapıdan giriyorum. 27 yaşında, ismi Fuat soruyor: Siz kimsiniz? Nereden geliyorsunuz? Dokuz yıldan beri burda görevliyim, ilk defa böyle bir Cemaat ve ziyadelik görüyorum. Bende ona sordum: "İstanbulda şeyh Mahmud`u tanırmısın?". "Hayır, tanıimıyorum". "İşte bu cemaat onun müntesipleri" dedim. "Siz ehli sünnetmisiniz?" diyor. "Tabiki, gel sana kitap verelim de Almanya`ya Türkiye`ye medreselere götür, bize dua edin, ne muazzam ne güzel sizi tebrik ediyorum. ŞeyhMahmud buradamı?" "Evet burada" dedim ve kucaklaştık, ayrıldık. Kıymetli okuyucu kardeşlerim; 2005 yılının Umre`si birhakikatın gerçeğin ortaya çıkmasıina ve müridanin moral bulup, kendisine güven duymasına, kimden nasıl bir zevat`tan ders aldığına, bu yolun çile dolu, sabır yüklü yol olduğuna, İslamın, prensiplerinin tümüyle yaşanpr bir ulviyyetin varlığına,<<İstanbulu size versem, çarşafı giymezsiniz. Gıydikten sonrada, İstanbulu size versem çarşafı çıkarmazsınız>> diyerek, bir evde bir İHVAN yeter, bir mahellede bir kaç kurs yeter, onlar bizim güllerimizdir tarifini yaparken, Kabe'nin örtüsüne giriftar olmuş giysileri ile, müslüman kadının asıl kimliğini ortaya koyan Hanım kardeşlerimi ve tüm ihvanı (grubumuzun tüm fertlerini) ve ümmeti muhammedihürmetle ve muhabbetle selamlarım .Çare: "Mucizeli ele sarılmaktır"Dipnotlar: (1) Peygamberimiz - Zeka-i Konrapa sh.240 (2) Ruhul furkan - cilt. 1. sh.153 (3) R.Kudsiye - cilt.1 sh.34
- Abdullah Hoca - Hamburg/Almanya

eski bir görüntü ve yazı ama benim çok hoşuma gittiği içinr siz do6sztlarımla paylaşmak istedim selametle
NHAND isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla