Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.01.2007, 00:28
Dervisan_Esma

Dervisan_Esma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 214
124 Teşekkür 97 Mesaja aldı
Düsünüyorumda iskilipli Atif Hoca´yi (ks) hazretlerini az cogumuz duymusuzdur...

Mubarrek Sapka Kanununa uymadi diye (basindaki Sarik nedeniyle) Hapse mahkum olup , idam karari veriliyor...

Idamini beklerkene yanindaki biri (belki de muridlerinden - tam emin degilim , bilen varsa aydinlatsin insaallah - ) Neden bu Idam kararina karsi cikmadigini söyleyip Mektub yazmasini söyler...

Atif hazretleri (ks) o gece rüyasinda Resulullah (s) efendimizi görüp :

Bize gelmek istemiyor musun ? sözünü isitince bu isden vazgecer...

Bedduizzaman Said Nursi (ks) hazretleri dahi basindaki sarigini cikarmaz , kiyafetini degistirmez..

Ne kadar dogru bilemiyecegim , forumdada denk geldi , ama bende duymustum.. Atatürk denen sahis birini yollayip : Bu basindaki üstündeki ne,biraz cag´a uy denildiginde hemen Kemal ´in yanina varip : Bu Sözü sen mi söylettin der , Celalli halini görünce : Hayir, der.
Said Nursi hz (ks) ´da :

Eger deseydin kelleni ucururdum gibi bir cümle kullanir..
(dogru olani Allah bilir)

Olay Olmus olmamis , ama bir gercek var ki Sarik Islamin Sembollerinden biri olarak sayilir..

Hatta Mezheplerimiz Basi acik namaz kilmanin (cünkü hic efendimiz ve sahabilerden bri basi acik namaz kilmadigindan - ihramli halleri haric) bu hale Mekruh denmistir..

Ben basa sardiklari o genelikle beyaz (veya baska renk) Sariklar ´in basta kalmasi icin Ugrasanlarin Yoluna Kurban olayim...

Allah bizleri onlarin Yolundan izinden ayirmasin
Sefaatlerine Nail etsin...

Basa Beyaz Sarik Sarmislar
Allah Aski ile Yanmislar
Bu Yigitleri Görenler
Hayret´de kalmislar

( Yusuf el meczub-i divane )

Dervisan_Esma isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla