124 Teşekkür 97 Mesaja aldı
| Düsünüyorumda iskilipli Atif Hoca´yi (ks) hazretlerini az cogumuz duymusuzdur... Mubarrek Sapka Kanununa uymadi diye (basindaki Sarik nedeniyle) Hapse mahkum olup , idam karari veriliyor... Idamini beklerkene yanindaki biri (belki de muridlerinden - tam emin degilim , bilen varsa aydinlatsin insaallah - ) Neden bu Idam kararina karsi cikmadigini söyleyip Mektub yazmasini söyler... Atif hazretleri (ks) o gece rüyasinda Resulullah (s) efendimizi görüp : Bize gelmek istemiyor musun ? sözünü isitince bu isden vazgecer... Bedduizzaman Said Nursi (ks) hazretleri dahi basindaki sarigini cikarmaz , kiyafetini degistirmez.. Ne kadar dogru bilemiyecegim , forumdada denk geldi , ama bende duymustum.. Atatürk denen sahis birini yollayip : Bu basindaki üstündeki ne,biraz cag´a uy denildiginde hemen Kemal ´in yanina varip : Bu Sözü sen mi söylettin der , Celalli halini görünce : Hayir, der. Said Nursi hz (ks) ´da : Eger deseydin kelleni ucururdum gibi bir cümle kullanir.. (dogru olani Allah bilir) Olay Olmus olmamis , ama bir gercek var ki Sarik Islamin Sembollerinden biri olarak sayilir.. Hatta Mezheplerimiz Basi acik namaz kilmanin (cünkü hic efendimiz ve sahabilerden bri basi acik namaz kilmadigindan - ihramli halleri haric) bu hale Mekruh denmistir.. Ben basa sardiklari o genelikle beyaz (veya baska renk) Sariklar ´in basta kalmasi icin Ugrasanlarin Yoluna Kurban olayim... Allah bizleri onlarin Yolundan izinden ayirmasin Sefaatlerine Nail etsin... Basa Beyaz Sarik Sarmislar Allah Aski ile Yanmislar Bu Yigitleri Görenler Hayret´de kalmislar ( Yusuf el meczub-i divane ) |
| |