| yahu
1.avrupadan latin alfabesi alınmadımı(latin alfabesini benmi getirdim),bu avrupalaşma özentisi değilmi?
2.şapka(Foter , avrupalıların kullandığı bir şapkadır) kanununu çıkarılıpta sarık saranlar darağacında sallandırılmadımı(şapka kanununuda ben çıkarmadım)
3.Arapça yazan ve okuyanları darağacında ( istiklal mahkemeleri) sallandıranda ben değilim................
4.hukuk sistemini italyadan,isveçten,fransadan,almanyadan alanda ben değilim.................kılık ve kıyafette avrupalı gibi olanda ben değilim.....
5.balolar düzenleyip eş değiştirerek dans edenlerde ben değilim,malum bu yaşam tarzı tamamen o zamanın avrupasından alınan bir yaşam biçimidir...
6.Laikligi(ne idüğü belirsiz bir deli saçması.......bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış atasözü nede uyuyor buna değilmi?)avrupadan alanda ben değilim...........................
7.devlet idare şeklinide avrupadan transfer eden ben değilim...............
8............vesaire vesaire..............................
Bunları yapan birinin çıkıpta avrupayı kendinize model almayın demesi kadar abes bir durum olamaz..........................
Ayrıca laik olmayan adam değildir lafınada katılıyorum..............Evet laiklere göre laik olmayan adam olamaz...................laikler kendini maymundan geln bir nesil gördüğü için şu ankihallerini adam biliyorlar......Biz o biçim adam değiliz.....................Bizler ADEM (as) IN çocuklarıyız.............Bizim atamız insandı...............Biz onun nesliyiz dolayısıyla maymundan dönüşmüş olduklarına inanan ve şimdi biz laikte olduğumuza göre adam olduk,madem öyle laik olmayan adam değildir demeleri gayet normal..........Kendi zürriyetsiz dünyalarında bir hayal içinde adamız diye yaşayıp gidiyorlar,ilişmeyin manyamışlara dahada manyasınlar..........Onlar böyle adamlar fakat bizler Ademin çocuklarıyız,bizler insan ırkıyız,aradaki fark çok derin.................Bırakın kendi hallerine adam adam otursunlar ,sarhoşolsunlar laik laik ..... |