sevgili Alperen Kardeşim;
musul Kerkük 12 adalar ve hilafet lozanda bırakıldı.lozan kaç ay sürdü buna hilafetin lozanda bırakıldığına sende işaret etmişsin.
bir anlaşma bir hafta sürer.lozandaki görüşmeler aylarca sürdü.
Kardeşim ehli insaf bir insan düşünür ki Atatürkün zamanında bazı milletvekilleri Fatih Sultan muhammed hanın kemiklerinin dışarı çıkarılmasını istiyordu sebeb yeni kurulan düzende osmanlıya ait hiçbir iz işaret olmasın.osmanlı hanedanının tc vatantaşı olmadığını biliyormuydunuz..?
Atatürkün bizatihi kendi el yazılarından isbat edilmiş-el yazısı parmak izi gibi özeldir-dini kabul etmediğini isbat eden bilgiler var.laik kesim de yanlış anlamasın bizim kesimden bazı şahıslar tv lerde de bazı imamların camilerde ısrarla Atatürkü dindar gösterme çabası bence o tarihi kişiliğe hakarettir.
Atatürk tarihin en büyük seküler laik devrimlerini başarıyla gerçekleştirmiş nadir bir insandır.
bu tür rejimler onu kuranlarla genelde gider.
fakat olayı felsefesiyle öyle bir yapmıştır ki.
diyorum ...3 nokta bırakıyorum.
Atatürk on sene daha yaşasaydı israil gibi bir devlet olmayacaktı.
demişsin.
Alperen
Allah aşkına; dünyadaki son 500 senelik sekülerleşme yahudi devleti kurulması planının sondan 2. hamlesine osmanlı gibi cihan imparatorluğu engel olamadı cennetmekan hamid hanın başını yediler osmanlıyı bitirdiler kim engel olabilirdi..
bir başka açıdan;
dünyadaki dinsizleşme yahudi devletinin kurulması içindir.
Türkiyedeki laik sistem ancak bu aşamayı kolaylaştırır.zorlaştırmaz.
yahudilik felsefi ve dini kendinden başka ırklara yahudilik tebliği yapmaz.onları dinsizleştirmeye çalışır.Atatürkün getirdiği laik toplum projesinin mimarlarına ta fransız ihtilaline kadar inersek karşımıza kimler çıkacaktır.
son bir kaç asrın laik eğitim sistemi ve ilim sistemi-iqra Allahın adıyla okuma emrine terstir- psikoloji sosyoloji bilimlerinin kurucuları hep yahudidir.
yahudilik başka kavimlere dinsizliği ihraç eder.
bilimde bile...
sadece bir örnek yazayım ;
einstein kainatın genişlediğini bulmuştur.bu siyonist yahudiydi israilin ilk cumhurbaşkanlığı kendine teklif edilecek kadar....
sonra kainatın gelişmesi yaratılış inancını kuvvetlendireceği için sabit uzay katsayısı diye bir uydurma formulle uzayın genişlemesini kağıt üzerinde durdurdu...daha sonra kainatın genişlediğini hubble isbat etti kendi yaptığı teleskopla ve kuranda zariyat suresi 47 isbat edilmiş oldu.bu aynı zamanda kainatın yoktan varedildiği manasına geliyordu.bu açıkça dinlerin yaratılış teorisiydi.
einstein pişman oldu ve kariyerimin en büyük hatası dedi.bu sadece uzay fiziğinde yahudinin yediği bir halttır.fiziği dinsizşleştirmek.yani dinsiz felsefelerin kurulmasına zemin.sosyolojide durkheim veya başkaları....ve durkeim Türkiyedeki takipçisi ziya gökalp Türkiyede laik sistemin fikir mimarıdır.ziya gökalp Atatürkün en çok etkilendiği kişilerden biridir.
bu fikri proje ve uygulamalarının israilin kurulmasına daha teori planında engel olmayla bir alakası yoktur.yahudilik felsefesiyle paraleldir.
bu bağlamda Atatürkün israil devletiyle bir alıp veremediği olamaz.komplo teorisi hastalığım yok hanı bazıları vardır ya dünyada adeta kimse normal ölmez özal öldürülür saddam yaşar.menderes hala sağdır.yolda düşen recep amcayı amerika düşürmüştür. vs.
vs saçmalıklar.
demiyorum Atatürk israil devletinin kurulmasına çaba harcadı sadece son birkçaç yüzyılın bilim felsefesinin siyasi sonucunu yorumladım..
1) laik bilim eğitim ekolunü Türkiyeye fikir ve pratik tarzında Türkiyeye kim getirdi bir sorgulayalım.
2 )laik bilim eğitim teorisi bilmeden de olsa neye hizmet eder.?
3)hilafetin kaldırılması israilin ortadoğu projesine yardım eder mi etmez mi..?
4) Türkün islam tarihiyle bağının kopması neye hizmet eder..?
Atatürkün Türkiyeyi parçalamak gibi bir amacının olduğunu söylemenin ahmaklık olacağını söylüyorum.
sadece Türk milletinin geleceğini kendi inandığı dinden uzak laik felsefe ve hayat tarzında gördü bunu başarıyla uyguladı.
ama devrimlerin sonucu başka birşeydir.
ATATÜRK 10 sene daha yaşasaydı olacakları tahmin bile edemezdik.
devrimlerin sonuçlarından bahsediyorum.
bütün devrimleri 13 yılda yaptığını hesaplarsan.
not : bu arada kainatın genişlediğini isbat eden her bilmadamına nobel verildi haklı olarak geçtiğimiz yüyılın en büyük buluşu olduğu time dergisinde yazılıdır.
hubble de nobel aldı.