Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.01.2007, 15:59
abdulgani

abdulgani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 3
6 Teşekkür 6 Mesaja aldı
Ben alperen kardeşimin söylediği iki cümleyi daha ele almak istiyorum.
Hilafetin kaldırılması haçlı seferlerinin amaçlarından biridir.Halife vekili resulullah s.a.v.dır.
islam ümmetinin tutkalıdır.
bu fakir der ki:bir memleketin şeriat devleti olması için sadece hukuk sisteminin şer'i kanunlarla idaresi değil siyasi sisteminin de şer'i olması lazımdır.
yani suudi arabistan hukuk sistemi ceza ve medeni yasası şer'idir.fakat siyaseten batı eksenlidir.
eğer öyle olmasa islamcılar neden suudları bombalamaktadır..?
eğer suud devleti şerat devletiyse..
Bir memleketin islam devleti olabilmesi için
1-siyaseti politikası islama hizmet edecek
2-hukuk nizamı şer'i olacak.
bunu fıkıh ilmi açısında yorumlamıyorum.
bunun örneği tarihte osmanlıdır.

halifelik müessesi bu söylediğim 2 kanattan 1.sinin tamamını ifade eder.ikincisinin uygulanmasını sağlar..
hilafet kaldırılınca çoban öldürülmüş sürü başsız kalmıştır.
BUNUN HİÇBİR BAHANESİ OLAMAZ.

İngilizlere gelince italyan fransızlara gelince kesinlikle askeri işgal olarak zaten anadoludan vazgeçmişlerdi.
yok maraş şöyle kurtuldu anteb böyle oldu deriz.
gaziantep
kahraman maraş
şanlı urfa vs hikayeleri..
aziz kardeşlerim burada kahramanlık yapılmadı demiyorum ama. zaten batılı ülkeler Anadoluda barınamazdı.vazgeçmişlerdi burdan.o ufak tefek ayaklanmalar bahane oldu.
mesela italyanlar bir mermi atmadan gitti.

açıkça söylüyorum OSMANLI DEVLETİ çanakkalede ingilizlerin fransızların kemiklerini kırdı.kendi evladı gitti ama bir tarihi yalan vardır ingilizler kendileri savaşmadı sömürge getirdiler..hayır İngilizler okumuş aydın en seçme evladlarını da çanakkaleye getirdiler.sadece sömürgelerden asker getirmediler..kraliyet alayını bile..
İngilizler fransızlar zaten birinci dünya savaşında bitti..
osmanlı almanya nasıl bittiyse...
Vakti geldiğinde ingilizler Anadoluyu işgal edemediler.yunana destek vermek zorunda kaldılar.silah verdiler.zaten bütün sömürgelerini sonraki yıllarda kaybettiler 2.dünya harbinden sonra britanya adasına sıkıştılar..
yani batının zaten gücü bitmişti.

Hilafet sadece devrimlerin önünde engeldi.ve kaldırıldı.islam ümmeti başsız kaldı.
sahabeye sövülen iran demiş alperen.

kardeşim bu ülkede Allaha dine peygambere sövülüyor..
kardeşim bu ülkede müslümanlar her görüldüğü yerde(medyadan bahsediyorum sokaktan değil) tahkir tezyif ediliyor inancına hakaret ediliyor.bugünkü özgürlükler laik devletin getirisi değil bizden önceki müslümanların ızdırabının nimeti,alimlerin çalışmalarının sonucu değişen dünyanın şartlarıdır...
bugün bile elinde olsa yemin ediyorum laik sistem seni 1925/1935 ' 40 lı yıllara götürür..
abdulgani isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla