Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.02.2007, 14:06
kutayre

kutayre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1
47 Teşekkür 21 Mesaja aldı
kuran'ı kerimimizi okurken daha sonra okuduğum yerlerin mealine bakıyorum. Nisa suresi 148.ayet-i kerimede (elmalılı mealinde) şöyle yazıyor mealen:Allah fena sözün açıklanmasını sevmez; zulme uğrayaın ki hariç(1) Allah her şeyi hakkıyla işiten ve bilendir.

(1)- Zulme uğrayan feryad edebilir, açıktan beddua edebilir, kötülüklerini söyleyebilir, sözlerine aynıyla karşılık verebilir.

Şimdi sual ediyorum bazı kardeşlerimizin bazı kendini bilmez insanların bizim mukaddesatımıza ve bize bazen kafir diyerek hakaret etmesi ve bizim ona aynıyla değil hatta daha yumuşak olarak ahmak vs tabirleri kullanmamızı düşününce bu ayet-i kerimede işaret edilen manaya bir bir vechesi girer mi girmez mi soruyorum. Sadece bu manadaki tefekkürümü söylemek istedim. Kişiler bize ve sevdiklerimiz allah dostlarına kafir desin biz aynı ile değil daha yumuşağıyla karşılık verelim sonra kötü olalım. Ayet-i kerimenin mealini merak eden kardeşlerim okuyabilirler. Kendi kafama göre hüküm vermekten rabbime sığınırım mana belki benim düşündüğüm gibi değildir. Doğrusunu inşallah sizler yazın kardeşlerim. Hatamı düzeltiniz...

ebedi selamlar...

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

(Kişisel Sayfam)

kutayre isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla