|
Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.....
Teşekkür etti: 10
204 Teşekkür 110 Mesaja aldı
|
Ezan ve vakit
Bazen ezan okunmştur diye, ben namaz kılıyorum... beş on dakika sonra ezan okunuyor. ben tekrar kalkıp namaz kılmıyorum çünkü kıldım Allah kabul eder diyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum ?
Farz namazlarla bunların sünnetleri için, vitir namazı, teravih namazı, cuma ve bayram namazları için vakit bir şarttır. Şöyle ki: Farz namazlar, sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarından ibarettir. Cuma namazı da öğle vakti içinde yerine getirilir. Bu namazların vakitlerini bilmek farz olan bir görevdir. Vakti henüz girmeden kılınan bir namaz geçerli değildir, vakti içinde yeniden kılınmalıdır.
Ancak vakit girdiği halde henüz ezan okunmadan kılnan namazlar geçerlidir. Bu nedenle eğer vakti girmeden namaz kılınmışsa, yeniden kılınması gerekir. Vakit girdiği halde ezan okunmamış ise kılınan namazlar geçerldiir. Yeniden kılınmaz. Bu ölçüye göre hareket etmeniz gerekir.
Ayrıca Ezan, namazların sünneti değil, vaktin sünnetidir. Buna göre vakit girdiği halde henüz ezan okunmadan namaz kılmanın bir sakıncası yoktur. Ama vakit girmemişse henüz namaz farz olmadığından kılnan namaz da vakit namazı yerine geçmez. Yeniden kılınması gerekir.
|
|