Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.02.2007, 00:35
kutayre

kutayre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1
47 Teşekkür 21 Mesaja aldı
Büyük Çıkmaz-Çıkartın Beni!!!

Aklım,
Duygularım,
Hislerim,
Beklentilerim, hayallerim, yapmayı istediklerim, yapmayı isteyip de nereden ve nasıl başlayacağımı bilemeyişim. Başlayacağım, başlamayı arzu ettiğim şeyin dünyevi olup olmayışını ayırt edemeyişim.

Güçlü yanlarım ve bu yalarımla insanlara neler verebilirim. İman/İslam davasında ne yapmam gerekmekte. Kalemimi mi konuşturmalıyım. Oysaki ne kadar büyükler gelmiş ve kalemini ihlas ve samimiyetle kullanmış, kalemleri davalarında kılıçları olmuş,davalarını yürütmüşler ve eserleri ortada. Bu kadar ihlas ve samimiyet içersinde bu kadar eser varken, benim de bu nev’den, bu türden bir eser vermem, bir şeyler yazmayı arzulamam kuru bir taklitten öte geçer mi? Yazmak yerine mevcut olanları okumak mı daha doğru olan? Yazmak isteyişimin sebebi acaba içimde, kanımda, damarlarımda dolaşan gizli bir benliğin, beğenilme duygusunun, tasannunun işareti mi?

Sır bu düşünceyi farz-ı muhal bu olmasa bile düşünmek bile duygularımı, gayreti mi bu nokta da kırıyor. Sen kimsin ki bu davada halis bir niyet taşıyıp riyaya, beğenilme duygusuna girmeden birkaç satır karalayasın diyorum kendime ve kalemi elime alamıyor, ve bir yandan da kendimi bir şey yapmıyor hissediyor ve bunun ızdırabını da duyuyorum. Kalemi elime alsam da ne yapacağımı bilemiyorum. Yapacağım ya da yapmayı arzuladığım insanlara faydalı olmak şiarının bir nevi kendi içimde; enaniyeti, benliği getireceği/getirdiği korkusu bu manada bir şeylere başlamamı engelliyor, sed oluyor…Çözemiyorum

Dünya ile ahiret dengesi… İhlas noktası, gizli tasannu, riya olma hissi kalemi kırıyor...

Tüm bunlar bir tarafta duradursun, acaba piyasadaki, kitap raflarında mevcud olan, insanlara faydalı olmak noktasında yazılan şiir,deneme, öykü,roman, düşünce vs gibi eserlerin müellifleri: acaba benim bu içimdeki duygular ve düşüncelerle boğuştuğum, cedelleştiğim bu fikri kendi içlerinde yaşamadılar ve görmediler mi? Şöhret ve tanınmak noktasında bu benlik duygusu omuzlarının üzerinde onlara yük olmadı mı?

Yoksa bu yükü nasıl omuzlarından indirip, omuzlarını boşaltıp rahatça davaları uğruna ihlaslıca yazabiliyorlar… Yazabiliryorsunuz…?

Lütfen bunu bana da öğretin lütfen…

O safta olmak istiyorum…

Halil Kartal(kutayre)

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

(Kişisel Sayfam)

kutayre isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla