ellerinize sağlık....
hadi ırkçılığı bi kefeye koyup attık......
ama hala milliyetçilik, millet, Türklük, Türkçülük, halk, vatan.... konularında aklıma yatmamış açıklamalar var..... (sizin yazınızdan önce de vardı yanlış anlamayın....)
Türk olmak elbette bir ayrıcalık değil ama her millet gibi açıp bağrına yerleştirmesi gereken bi kavram... mesela ben kürdüm, ben türküm, ben ingilizim..... vs diye hiç ezilmeden büzülmeden mertçe demesi gerekir... Ne mutlu türküm diyene değil,,, ama
Allah ne mutlu ki beni Türk yaratmış veya ne mutlu ki ben arabım.... şahsen Türk olmaktan bu anlamdaki sevincimi her dile getirişimde insanlar: ırkçılık mı yapıyorsun -ne alaka- miliiyetçilik yasak -o na da ne alaka....
Anlayın istiyorum, burdaki ince çizgiyi yaşatmak istiyorum....
Veya bizim Türklerden bi şey olmaz..... Türkiye işte böyle saçma sapan kuralları olan bi ülke vs vs vs... söyleyin Allahaşkına asıl bu insanlar mı milliyetçi benim saf sevgim mi milliyetçi.....
Ben anamı seviyorum, kimseye laf attırıyor muyum, hayır.... e işte aynı, ben vatanımı seviyorum, eğer ki kimseye laf söyletmiyorsam bu beni milliyetçi yapmaz, ırkçı da yapmaz.... sevgidendir..... ama çoğu insan ne anlar sevgiden........................................
Türklüğümüze, kürtlüğümüze, araplığımıza vs güvenelim ki peşinden vatana hatta devlete söyletmeyelim.... biz ne isek devlet o, biz ne kadarsak vatan o kadar......
selametle.....