| Aslında yanlış olanı görmek gerekmez bilmek gerekir,
Hak ile batıl olan her şey ayırd edilmiş...
Doğru bilinse yanlış olan da sabit olur.
İllaki yanlışı görmek gerekmez, doğrunun karşıtı olan şeyin yanlış olduğu anlaşılır.
Batılı tasvir safi zihinleri idlal eder...
Hakikatler batıl beyni bozan, fikri zedeleyen yanlış görüntü,ses vs verilmemeli...
Bu tüm şeylerde böyledir...
Mesela sanırım "takva" adlı filimde bir sahne içinde böyle denmişti. bazı şeyleri göstermekte iyi diye...
Ama hakikatler batıl tasvirlerle, zihni bozacak şekilde verilmemeli...
Bazı şeylerede ehven-i şer diyebiliriz...
Her sabah ve akşam, açık ve saçıklığın maharet ve üstünlük olarak sergilendiği tv lerde hiç olmazsa bazı noktalarıyla insanları uyaran bir filim neden olmasın?
Lübünü alın kışırı onlara kalsın...
Bu her şeyde böyle değilmidir...
Bir yazıyı okursunuz kafanızda mihenge vurursunuz, iyi olan taraflarını alırsınız, kötü taraflarını yazana bırakırsınız...
Her şeyin dört dörtlük olmasını isityorsak kendimizin dört dörtlük olması gerekir...
Kusurlu şeyler varsa bizim kusurumuzdandır ki bize böyle kusurlu şeyler, filimler düşüyor...
Karanlığa küfredeğimize mum yakalım...
Mesela istediğiniz manada bir filim çalışmasına girişin bakalım adım atın... her şeyiyle dört dörtlük?
Oturduğumuz yerden söz söylemek kadar kolay şey yoktur...
Ama iş başa düşünce:):)
Bırakalım bazı hamiyetperver insanlar çıkmışlar ellerinden geleni yapmak isityorlar santranç tahtasında... belki birer piyondurlar ama olur ya piyon da şahı esir alabilir...veziri alabilir...
Neyse ben çok uzattım yine:):)
ebedi selamlar...
__________________ İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var. (Kişisel Sayfam) |