Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.02.2007, 12:33
kutayre

kutayre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1
47 Teşekkür 21 Mesaja aldı
Forumların(Özellikle İslami Forumların) En Büyük Eksikliği ve Sorunu Sizce Nelerdir?

Sevgili kardeşlerim... bir kaç kelam edeceğim. söyleyeceğim sözler bir kişiye değil her kişiyedir.

Sevgili kardeşlerim,

ben de sizler gibi belki bir çok foruma üyeyim. Forumlarda gördüğüm bir nokta ki eminim sizler de gördünüz, neredeyse tüm konular aynı, aynı resimler, aynı başlık ve aynı konular...

Yeni bir şeyler yazamamamızın, belki de üretemememizin sebebi nedir?

Bunları buraya yazmamın sebebi hiç bir şahıs değil bunu özellikle bilmenizi istiyorum...

Yazılar, konular hep aynı...

Düşünüyorum da farklı bir şeyler, yeni bir şeyler üretemeyeceksek eğer, aynı amacı güden bu siteler keşke bir kaç çatı altında toplanıp üreten daha kuvvetli bir yapı oluştursalar, oluşturabilsek... tabi bu mümkün görünmüyor...

Forumlarımızın mantığı bilgi paylaşımı, fikir paylaşımı...

Ama galiba fikir beyan etmekten ziyade bir kaç kişinin fikrini, aynen almak, bir kaç teşekkür etmek...

Bir bilgisayar mühendisi arkadaşım vardı. Halilim dedi... internet öyle bir hal aldı ki sanki sanal bir çöplük gibi oldu. Gerekli ve gereksiz her şey var...

Keşke elimizde bir mihengimiz olsada bizim için gerekli ya da gereksiz konuları, yazıları ayırt edebilsek ve öyle isitafeye sunsak... Ne çare bu fakirde de bu istidat ve bilgi ve miheng yok...

İnternet ortamında yazılan, eklenen bilgiler o kadar muazzam ve çok ki...

Hep aklıma şu hadisi şerif gelmekte: Ya rabbi faydasız ilimden sana sığınırım...

Faydalı ilim ne demek diye düşündüğümde beni amel noktasında harekete geçiren, kafamdan ziyade ruhuma ve kalbime nakşolan, hareketlerimi daha da kemale erdiren, Allahu tealaya daha da yakınlaştıranbilgi demek... ilim hakkındaki bu düşünceler şahsi fikrim... Herkes elbette farklı düşünüyordur.

Ne çare internet başına oturduğum vakit, okuduğum şeyler ruhuma neden fazla tesir etmiyor diye düşünüyorum... ama aynı şeyi bir kitaptan okumak böyle olmuyor...

Ne garib... internet belki çoğumuzun dikkatini dağıtıyor bilgi noktasında... belki her gördüğümüz linke tıklıyoruz önemli diye... bir arı misali.. çiçekten çiçeceğe...

Belki de her çiçekten aldığımız için aynı anda ürettiğimiz de karışık oluyor saf olmuyor...

Belki de eşek arısı misali olduk... bal yapamıyoruz...

Her çiçekten alıyoruz ama bal üretemiyoruz...

Bu ve bunun gibi şeyler beni internetten ve forumlardan ne çare soğutuyor... Çoğu kere gereksiz mi acaba? Zaman kaybı mı diye düşünüyorum...

Lütfen sevgili kardeşlerim beni yanlış anlamayın kimseye değil sözüm. Kalbi sıkıntılarımı sizlerle paylaşıyorum...Kimbilir benim durumumda olan bir kaç kardeşimizin hallerine bir tercümanlık olur... düşünmeyi sağlarım diye yazdıklarım...

Yoksa tüm yazı ekleyenlerden, çabası emeği geçenlerden Allah razı olsun ve onlara duacıyım...

Ama veraların verasını... ötelerin ötesini aramak gerek... daha iyi ve daha faydalı nasıl olabiliriz manasında...

Siz güzel kardeşlerimi yazdıklarımla kırdı ve üzdü isem hakkınızı lütfen helal ediniz.

Sürç-i lisan etti isem affoluna

Ebedi selamlar...

Kardeşiniz...

Halil Kartal(kutayre)

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

(Kişisel Sayfam)

kutayre isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla