Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.02.2007, 16:45
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 141
662 Teşekkür 248 Mesaja aldı
sa

Kitap veya Internet benim için fazla fark etmiyor,bundan demek istediğim.
Aslında bu daha önce böyle değildi.

Internetteki mesajlar dini konular benim için bir ip ucudur.Veya Yön Tabelası.
Ama yönümü tayin eden tabelalar değillerdir.

Bir yola geliyorsunuz,Ana yol Yolda 4 yere giden Tabela olması gerekirken 4000 yere giden değişik Tabelalar var.İşte insan bu Tebalalara bakıp araştırıp kendi Tabelasını kendisi için yapabilir.Ve o yoldan gidebilir.

Benim sanal ortama bakışım bu açıdandır.Başlıkta islami ibaresi geçtiğinden dolayı bu sanal ortadamda islam kaynaklarına bakış açım budur.

Bunun en güzel örneğini chatlerde zamanında yaşadım insan çok yazabilir,çok konuşabilir bunlar doğruda olabilir,yanlışta.

her doğru gerçeğe götürmez.Gerçeği insan kendisi oluşturması gereklidir,Doğrulardan.

Kitab elbette sanal ortamın yerini tutmaz derken sizin açıklamış olduğunuz ibare ye yönelik güven diyebilirim.

Sanalda okuduğunuz yazıya hemen güvenmezsiniz.Genelde satın alınan kitaplar güvenilipte alınmakta.Daha kitaba elinizi uzatmadan bir güven konusu mevcut.
Sanal ortam böyle değil.

Eskiden sadece kitap okurdum,Ama şahsen şunu demem lazımki kitap okurken word Programını açmadan olmuyor,Belirli notlar almak istiyor insan,Kitabada kalem ile müdahale etmek istemiyorum.

Forumlar hakkında pek bir şey demek istemiyorum ama islami programlar açısından ki çok güzel eserler var.Bir konuyu araştırdığınızda anında bilgiye ulaşma imkanı var 1 tane kaynak?,Hayır bir kaç tane kaynak mevcut.

Burada ben kendi açımdan ve benim için internetin değerlendirmesini yapacak olursam,Şahsen bana giderinden fazla getirisi oldu.Bunların içinde Ateist insanlarda bana çok yardımcı oldular.Bilinçsiz ve inadına sorulan bir soruyu bile insan merak edip açıp bakıyor ve öğrenmiş oluyor.

Tüm bunlara rağmen şu gerçeği anlamak gerek.
Sadece Sanalda kalıp tüm bilgisini sanaldan toplamaya çalışan ve bir türlü realiteye geçemeyen sadece sanal ile meşgul olan insan, ya çok tembel yada ciddi bir yalnızlık çekmekte.

Aslında bundan ziyade insanlar sanalda ne yapıyor ve bilhassa alışkanlık haline getirmiş olan arkadaşlardan bunu okumak isterim,çok ilginç bir konu.

Bu sebeplerden en büyük olanı ise yalnızlık olduğunu düşünüyorum.
Bu yalnızlık etrafında insanların çokluğu ile giderilebilecek bir konuda olamayabilir, ve insan kendinde göre realitede bulamadığı ortamı sanal ortamda oluşturmaya çalışır.

Velhasılı arkada olan düşünce Bilgi toplamadan ziyade yalnızlığı gidermektir.
2 konuya bakıp 3.konuda hoşbeş etmek düşüncelerini yazmaktır.

Sanalda çok değişik Karekterler mevcut.

Mesela bilhassa her konuda dayatan bir insan veya bir konuyu mutlak kabul ettirme çabası harcayan insan ve sinirlenen bir karekter gerçek anlamda real ortamda yalnız bir insandır.

Evli olabilir çocuğu olabilir vs.. buradaki yalnızlık ve onu bilhassa bu yalnızlığa sürükleyen unsur okuduğu konuları realitede kabul ettiremez sözü geçmez bir insana, onu dinlemezler,hatta alay ederler, ve inandığı konuda düşündüğü doğrultuda real ortamda iyice yalnız kaldığını anladığından sesi sanalda çok çıkar.

Bilhassa bu konu seslichat ortamında yaşanıyor.

Sesi çok çıkan insanlardan biriside bir takım konuları yeni yeni öğrenen ve bunun vermiş olduğu heyecan ve ateş ile devam etmesi bu kişinin bir kaç ay sonra ateşinin sönmesini ve enerjisini harcamış ve bitirmiş olduğunuda gösterir.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
µmmed isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla