Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.04.2003, 22:41
TALHA-61
el-Mübarek :)

TALHA-61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 8
93 Teşekkür 43 Mesaja aldı
SOHBET...Cafer-i Sâdık (r.a.)

SOHBET
Câfer-i Sâdık hazretlerinin, oğlu Musa Kâzım için olan nasihati pek meşhurdur. Oğluna buyurdu ki: "Ey oğlum, kendi rızkına razı ol! Kendi rızkına razı olan, kimseye muhtaç olmaz. Gözü başkasının malında olan, fakir olarak ölür. Allahu Teâlânın taksim ettiği rızka razı olmayan, O'nu kaza ve kaderinde, dilediğini yaratmakta töhmet altında tutmuştur. Kendi kusurlarını küçük gören, başkasının kilerin büyütmüş olur. Her zaman kendi kusurlarını büyük gör. Başkasının gizli bir şeyini açığa vuranın, evindeki gizli şeyler herkesçe bilinir. Kardeşi için kuyu kazan, o kuyuya kendisi düşer. Ahmaklar arasında bulunan horlanır, âlimler arasında bulunan hürmet görür. "Ey oğlum, insanlara kızmaktan çok sakın, yoksa sana da kızarlar. Boş iş ve söze karışmaktan sakın, sonra aşağılanırsın." "Ey oğlum, lehinde veya aleyhinde de olsa, hakkı, doğruyu söyle! Böyle yaparsan herkes seninle istişare eder danışır, fikrini alır." "Ey oğlum, arkadaşlık yaptığın, ziyaretine gittiğin kimse, iyi ahlâk sahibi olsun, kötü ahlâkı olanlarla arkadaşlık etme, olanlarla görüşme! Çünkü onlar, suyu olmayan çöl, dalları yeşermeyen ağaç, ot bitmeyen topraktırlar." "Ey oğlum, Allahu Teâlânın kitabını okuyucu, iyilikleri emredici, kötülüğü nehyedici, sana gelmeyene sen gidici, seninle konuşmayanla konuşucu ol! isteyene ver. Gıybetten, kovuculuktan sakın. Çünkü söz taşımak; insanların kalbinde düşmanlığı arttırır, insanların ayıplarını görme, insanların ayıplarını gören, onların hedefi olur."
Cafer-i Sâdık (r.a.)

menzil.net

~ TASAVVUF, DÜNYA ADAMINI ALLAH ADAMI YAPMA SANATIDIR ~

ALLAH'ım! İsmini söyleterek canımı al, İsmını söyleterek beni dirilt! (AMIN)
TALHA-61 isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla