| Kördüğüm ! Bir kitap okudum , hayatım değişti… Bin hayat gördüm , bir kitaba denk gelmedi... Nicelere karıştım sokaklarda , bir beni bulamadım içlerinde.... Bir ben’le hasbihal edemedim , Bir ben’le tanışamadım… Ben istedim , O gitti… O istedi , ben kaçtım kendimden…. Ben açtım gönlümü , o bağladı …. O bağladı , ben çözdüm yüregimi , Sicim gibi , Kördügüm gibi ... Bu ne muamma !!! İyiliğe yazıldım sandım , kötülük elimden tutuverdi… Elimle verdiğimi yalanladım .. Yalanmış gördüm !... Sadakat göstermedim ki hiç… Ben dağıldım , O topladı… Ben kaçtım , O çağırdı… Ben küçümsedim , O verdi….. Ben o , O ben …. Böyle gitti işte….. Nihayete ermedi…. Ve nihayet sonsuzluğa karıştı…. Gitmeyi istedim , kaçtım kendimden defalarca… Bin kez , bir olamadım yokluğunda, Bir kez baş koymadım hiçliğe…. Bulmak için aradım ama nafile.... Korktum, Korkularımdan da korktum…. Ağladım göz yaşım yalan oldu…. Aradım ,,, çektim içime nefesini , ama , set çektiğimi gördüm hayatımın… Sır istedim senden , sırrından kaçtım… İçimde bir his vardı sanki , şimdi ben his’in içine giriverdim… Elif gibi dik duramadım…. Önümden de , sonumdan geçemedim… Gittim , kaldım yalnız başıma . Elime geçen sıfırdan öte olmadı…. Elde var sıfır , elde var korku , elde var nefs , Ve elde yok sen…. Korkaklığımın perdesi öyle setretmiş , ve vehmler öyle almış ki içine beni , sanki bir girdap … Ne kesmeye makas , ne çıkmaya bir kol , Ne sıyırmaya bir el kalmış bende…. Derin sularda ki gemilerim batmış … Okyanusa yelken açayım derken
ırmak’ta bogulmuşum,,, Gördüm işte !!! Acemiliğimi gördüm ,yalnızlığımı bildim… Kalkacak kadar yürekli sanırken kendimi ! Yüreğimin yüreksizliğini gördüm…. |