| Müslümanım ama terörist değilim ABD'ye 3 yıl önce giden 11 yaşındaki Elif Yazıcı, “Bir Çocuk Olarak Hayatım” programında, görüntülerini kendi çektiği hayatını Amerika’ya anlatacak.
Dünyaca ünlü belgesel kanalı Discovery Channel ailesine bağlı olan TLC televizyonunda bu akşam başlayacak “Bir Çocuk Olarak Hayatım” programında, bir Türk kızının da hayatı anlatılacak. İlk bölümü bugün yayınlanacak programda, 6 hafta boyunca Amerika’da yaşayan 20 çocuğun öyküsü seyirciyle buluşacak.
Çocukların hayatlarına dair kendi çektikleri görüntüler ve gerçek yaşam öykülerinden oluşan programda, 11 yaşındaki Elif Yazıcı da yer alacak. New York Times gazetesinin haberine göre Yazıcı, programı “Müslüman olmanın o kadar da zor bir iş olmadığını” göstermek için bir şans olarak gördüğünü söyledi.
“SINIF ARKADAŞLARIM BANA MÜSLÜMANLAR TERÖRİSTTİR DEDİ”
Üç yıl önce Amerika’ya gittiğinde sınıf arkadaşlarının kendisine “Müslümanlar teröristtir” dediğini kaydeden Yazıcı, “Ben de onlara Müslüman’ım ama terörist değilim dedim” diye konuştu. Yazıcı, farklı olsalar da eşit olmalarını gerektiğini söyledi.
Programın, 2005 yılında BBC tarafından aynı isimle yayınlanan serinin, Amerikan versiyonu olduğu kaydedilen haberde, bu programda da BBC de olduğu gibi gerçek sosyal konuların ele alındığı vurgulandı.
ELİF’İN BÖLÜMÜ 12 MART’TA YAYINLANACAK
Program yapımcısı Amy Kohn, “Çocuk aktörler değil, biz deneyimlerini paylaşmaya açık olacak çocuklar istedik” dedi. Kohn, görüntüleri izleyen bazı ailelerden “çocuklarımızın böyle hissettiğini bilmiyorduk” tepkileri aldıklarını da ifade etti.
Bugün ilk bölümü yayınlanacak programda, Türk kızı Elif’in Amerika’da yaşamanın nasıl olduğunu anlattığı bölümü 12 Mart’ta ekranlara gelecek.
STAR
2007-02-26 |