Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.03.2007, 19:18
jandarma
Sabır acı, meyvesi tatlıdır.

jandarma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 323
294 Teşekkür 163 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız mazlum
Mesajı göster
Mücahidyildizi, ben senin kuskularini anlamakla beraber sana katilmiyorum.

Türban gercegi Türkiye de ne ise Almanya dada odur.

Kismen de olsa daha iyidir.

Yasamis oldugun toplumun normlarindan farkli oldugun müddetce herzaman dikkat cekersin, bu dogaldir.

Alman devleti hos görmesede türbana kisitlama getirmemistir.

Sadece ögretim üyeleri icin bu kisitlama gecerlidir.

Bu uygulamada eyaletden eyalete farkli uygulanmakta.

Bilemiyorum nereden yazdigini, ama Almanyada müslümanlara hicbir kisitlama yok diyebilecek kadar azdir.

Asil sorunlardan birisi, kendimizi almanlara tanitamadigimizdir.

Almanlara Islam dininin güzelliklerini anlatamadik.

Almanlar müslümanlari ne acidirki, teröristler sayesinde, tanidi.

Dolayisiylede suc sadece onlarda degil, en az bir okadarda bizdedir.

Yukaridaki satirlara harfi harfine katiliyorum.

Bizim özelligimiz sudur kendimizde hic kusur görmeyiz, daima karsi taraf sucludur bu hayatin her alaninda böyledir.

Almanyada almanlara hic iyi örnek olamadik, bu genelde böyle belki münferit birkac tane iyi örnek olabilir ama genel kötü örnek.

Bir kere bizim vatandasa kesinlikle güven yok, neden insanimiz dürüst degilde ondan.

Bir örnek ben ikinci el bir araba alacaksam kesinlikle Türk'ten almam mutlaka bir hile vardir.

Cok iyi tanidigim cok iyi bir müslüman'in tek ayak üstünde kirk tane yalan söyledigine sahidim menfaati icin.

Benim abim Almanya'ya ilk gelenlerden hala anlatir, Türklere asiri ilgi ve güven vardi, Türk = Müslüman=Dürüst, bu güveni ve anlayisi kim bitirdi almanlar degil herhalde.

Burada is veren ve is sahibi olanlardan ben dürüst bir insan görmedim, hicbirsey yapmiyorsa vergi kaciriyor.

Bir arkadas yazmis (mücahit yildizi) almanyada özgürlük olmadigini vs.

Ben Berlin'de yasiyorum hicbir sorun yok Türkiye'ye kiyasla Müslümanlar cok daha özgür.

Bilmiyorum mücahityildizi kardesimiz Almanya'in hangi eyaleti ve hangi sehrinde yasiyor.

Sözün özü su biz kendimize sormaliyiz biz nerede yanlis yapiyoruz diye.

Yanilmiyorsam Mehmet Akif Ersoy olacak, Almanya'ya bir seyahat yapmis, dönüsünde izlenimlerini soranlara söyle demis.

"Onlarin yasantisi (insanlara adaletli davranisi kasdederek) bizim Dinimiz gibi, bizim yasantimiz onlarin Dini gibi" demis.

Not: Bu yazimdan almanlar cok iyi insanlardir anlami cikmasin, elbette onlarinda kötü olanlari cok vardir.

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.
jandarma isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla