hangi konudan nerelere geldik
Sen Berlin ile diğer yerleri şehirleri kıyaslayamazsın libas kardeş, hizmet için birkaç kere gitmiştim berlin istanbul olamasada onun yolunda yürümekte,
türklerin sayısı ve atmosferi açısından. Ve gerçekten etrafında nekadar aynı can ve kanıundan olursa okadar canlanıyorsun. Bunu gerçekten çeken bilir, çekemeyen bu durumdan habersizidr.
| Alıntı: | | | |
| Bir arkadas yazmis (mücahit yildizi) almanyada özgürlük olmadigini vs. Ben Berlin'de yasiyorum hicbir sorun yok Türkiye'ye kiyasla Müslümanlar cok daha özgür. | |
| | |
Söylediklerinizin çoğularına katılmaktayımda, böyle bazı sözlere hiç katılmıyorum. Memleket nekadar içler açısı değilsede memleketteki hayat tarzını avrupa ilen lütfen karıştırmayalım.
Hem Berlin okadar turklesmis bir sehir olmus ki burda yabancilik cekmek imkansizdır. Berlin çok ama çok değişik bir şehirdir, zaten berlin gibi başka berlin yoktur. Bir tek minarelerde ezan eksik insallah oda birgun olur. Tabi bunlarda ilham ve mücadele azmi için, çok önemli bir kaynaktır.
diğer araba ve hırsızlık ve sahtekarlık ve güven kaybetme konularına katılıyorum.
| Alıntı: | | | |
| Onlarin yasantisi (insanlara adaletli davranisi kasdederek) bizim Dinimiz gibi, bizim yasantimiz onlarin Dini gibi" demis | |
| | |
Mehemt akif efendimiz çokgüzel demiş,
allah ondan razı olsun.
onların yaşantısı bizim dinimiz gibi diyor, şimdiki zamanımızda keşke gerçekten o yaşantı olsaydı.
Tabiki almanyanın değişik yerlerinde hayat mücadeleside değişiktir, bazılarına kolay gelir bazılarınada ızdırap verici zorluklar. Tabiki insanda bu hayat listesine göre bakış açışı çizmekte.
dediğim gibi bu benim düşüncemdir.....