|
kardeşim ashab demek seçkin bi kaçtane sahabe demek değil bir ikincisaside ebu talha ensarın iler
i gelenlerindendir bunuda unutmayınbakın ben sahabelere yaslanmaması gerektiğini solemedim bilakis onlar bizim onderlerimizdir ama bu hadis sahihtir derseniz bende sizden benim yaptığık gibi delillendirmenizi isterim hem siz demişinizki ebu talhanın ole bi olayı yoktur diye bakın buharide geçtiği orda yaılıyo sişzde gidin buhariden araştırın ve orada olmassa ozaman yok deyin allaha emaet olun size bi hadis yaznmmak isterim ashaba dil uzaattığımı sanmışınız diye rsulullah svs buyurdu;<ummetim yetmiş uç fırkaya ayrılkacaktır birihariç hepsi ateşte olacaktır deyince ashab sordu kimlerdir bunlar ya rasullullah arasul cvp verdi onlar bi cemaatir diye ashab sordu nasıl bi cemaattır ya rasulullah ozaman rasul şu cvp ı verir benim ve shabımın yaşayışı uzerinedirler >evt kardeşimm ben haşa ashaba dil uzatmadım ama bi hadiste uyddurmaysa ona uhydurma denmesi gerekmezmi bakın onun uydurma olkduğunu ben solemiyom bunu ez zehebi soliyo ne olursa olsun hadis ıstılahı hakkında bilginizvarmı bilmiyom ama sunenlerin içinde bile derece bakımıdan sıhhatli olmayan hadisler mevcuttur selam ve dua ile
|