| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız OSMANLI | | | | |
| Kaardes,yanlis anlama,amacim sorgulamak degil,kafama takilani dogru anlamak istiyorum.
Aranizda kafama takilani cevablayabilecek biri varsa sevinirim.
Seytan vesvesesimidir nedir bilmiyorum ama bu kafama cok takiliyor ve artik cözüm yolu bulmak istiyorum.
1.Sorum:Ümmeti toplayacak olanlar neden ancak Ehli-Beyt olanlardir?
Tamam ümmetin ortak degeridirler ama Ümmet suuruyla suurlanmis ama ehli-beytten olmayanlar Ümmeti toplayamazlarmi?
Mesela asirlarca Türkler Ümmeti toplamadilarmi?
2.Sorum: Hani hep derlerya,
"Islamda irkcilik yok,kavmiyetcilik yok,milliyetcilik yok,üstünlük yok...Üstünlük sadece takva iledir" diye...
Peki bunlar Ehli-Beyt icin gecerli degilmi?
Onlar takva sahibi olmasalardami üstündürler?
Benim bildigim ve ögrendigim kadariyla Allah katinda insanlar ve toplumlar arasinda üstünlük ancak takva ile ölcülür.
Durum böyle olunca Ehli-Beyt konusundaki bu ayrimcilik neden?
Bu soruyu sormam kafanizi karistirmak icin degil...
Ehli beyti SEVIYORUM...Allahın resulunun mübarek hatırı için..... Allah razi olsun. | |
| | |
üstünlük takva iledir.......dosdoğru bir ölçüdür....Takva olabilmek için illede ehlibeyti seveceksin....Bana bir tane ehli beyte karşı sevgi ve saygıda kusur eden takva biri gösteremezsin.....Bir insan ne kadar takva ise ehli beyte karşı o kadar hürmetkardır......
Osmanlı İslamın sancaktarlığını yapmıştır,doğrudur,lakin bu sancağı taşıma şerefini ehli beyte olan saygı ve hürmetinden dolayı kazanmıştır......Bakınız nakibül eşref müessesesine verdiği değere yazdıklarımı daha iyi anlayacaksın...... ahir zamanda ehli beytin islamın ihyası için vazifeli olduğunu hadislerden net bir şekilde anlayabiliriz.....