Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.03.2007, 13:24
Mahmut Akar

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Cool HADİSLERİN KAYIT ALTINA ALINMASI RESULALLAH(SAV) den 200 YIL SONRA GERÇEKLEŞMİŞTİR

Fasıl:
ÖLÜM BÖLÜMÜ
Konu:
Resulullah (sav)'ın Vefatı
Kaynak:
Buhari, Megazi 83, İlm 39, Cihad 176, Cizye 6, İ'tisam 26; Müslim, Vasiyye 22, (1637)
Ravi (r.a.):
İbnu Abbas
Hadis:
Resulullah (sav) muhtazar (ölmeye yakın) iken evde bir kısım erkekler vardı. Bunlardan biri de Ömer İbnu'l-Hattab (ra) idi. Resulullah (sav): "Gelin, size bir şey (vasiyet) yazayım da bundan sonra dalalete düşmeyin!" buyurdular. Hz. Ömer: "Resulullah (sav)'a izdırap galebe çalmış olmalı. Yanımızda Kur'an var, Allah'ın kitabı sizlere yeterlidir" dedi. Oradakiler aralarında ihtilafa düştü. Kimisi: "Yaklaşın, Resulullah (sav) size vasiyet yazsın!" diyor, kimi de Hz. Ömer (ra)'in sözünü tekrar ediyordu. Gürültü ve ihtilaf artınca, (aleyhissalatu vesselam): "Yanımdan halkın, yanımda münakaşa caiz değildir!" buyurdu. Bunun üzerine İbnu Abbas (ra): "En büyük musibet, Resulullah (sav)'la onun vasiyeti arasına girip engel olmaktır!" diyerek çıktı.
Fasıl:
VASİYET BÖLÜMÜ
Konu:
Vasiyet Hakkında
Kaynak:
Buhari, Vesaya 1, Megazi 83, Fezailu'l-Kur'an 18; Müslim, Vasiyet 16, (1634); Tirmizi, Vesaya 4, (2120); Nesai, 2 (6,240)
Ravi (r.a.):
Talha İbnu Musarrıf
Hadis:
İbnu Ebi Evfa (ra)'ya: "Resulullah vasiyette bulundu mu?" diye sordum. "Hayır" dedi. Ben tekrar: "Öyleyse, kendi vasiyette bulunmaksızın halka nasıl vasiyeti farz kı­lar veya emreder?" dedim. "Kitabullah'ı vasiyet etti!" diye cevap verdi.

Mahmut Akar isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla