Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.03.2007, 18:05
islam davetcisi

Teşekkür etti: 0
4 Teşekkür 3 Mesaja aldı
zekat meselesini ibadsetin devlert düzeninden ayrı düşünülemeyeceğini anlatmak için verdim..

onun dışında şu nu söyletyebilirim...kişi küfür sistemini ve ona tabi olanları reddertmedikçe..geceler boyu teheccüdde kılsa..namaz kılmakta n alnı yarada olsa..oruç tuta tuta bitapta düşse..bu ibadetlerin değeeri olmaz..

müslümanın vazifesi allah kanunlarını yeryüzünde i,kame etmektir..allah kanunlarına muhalif kanunlar çıkaran kişileri toptan reddedip..o kişilerden beri olmaktır...

resulullah mekkede zayıf olduğu dönemde olsun medinede güçlü olduğu dönemde olsun..hiç bir surette müşriklerin düzenine tabi olmamış..aksine'''cahiliye''adı altında bu düzenleri toptan reddetmiştir..ve sadece allahın kanunlarına dayalı bir hayatı yaşamıştır..aksini iddia etmek allah resulüne iftira atmaktır..

anlayamadığım şu...kişi hem allah ve resulüne tabi olduğunu söylerken diğer taraftan allah ve resulüne savaş açan..allahın sistemini geçersiz kılmak için elinden gelen mücadeleyi yapan kişlere ve kurumlara nasıl olurda oy vererek destek olur...ve ..........işte benim oyum al ve beni, yönet diyebilir..

insanların bu yanlışa düşmesinin başlıca sebeblerinden biri şudur..

kişi allah vardır ve birdir diyor ve samimiyetle buna inanıyor..ama allahın ilahlık vasfında allaha ortaklar tutuyor...

ilahlığın başta gelen özelliklerinden biri insanların yaşayışını düzenlemek için hükümler belirlemedir..tali hükümler eğer kuran ve sünnet kaynaklı ise kabul edilir...hüküm koyma meselesinde allahın ortağı yoktur..ve bu ilahlığın gereklerindendir...bu manada da allahtan başka ilah yoktur..

kim bu hakkı bir mecli,se bir parlementoya..bir köy ağasına vs vs kişilere verirse allahtan başka ilah yoktuır şahadetini bozmuştur..ve başka ilahlar edinmiştir..

ben size oy veremezsiniz derken

allah ve resulüyle harbe girişen.(.bakara 178-179)

zinayı fuşiyatı emreden

faizi serbesrt bırakan...

allahın kapatın dediği saçları açtıran.(.nur 31)

allahın düzenini isteyenleri vatan hainliği ile suçlayan...

yahudi ve hırıstiyanları dost edinen..(maide 51)

dini devletten ayıran...

vs vs vs vs vs gibi

kanunlar çıkararak allahın ilahlığını kabul etmeyip kendi ilahlıklarını ilan eden kişilere ve bu kişilerin uşakları olan siyasi partilere oy vermeyin diyorum..

ve birkez daha söylüyorum ki bu kişilere oy vermek suretiyle destek olmak allahın ilahlığında allaha ortak koşmaktır...

allah ve rersulü bir işte hüküm verdikleri zaman..müslüman erkek ve müslüman kadınlara başka bir hükmü tercih etme hakkı verilmemiştir..kim allah ve resulüne isyan ederse apaçık bir şekilde sapıtmıştır...ahzab 36

hüküm vermek yalnız allaha aitti,r..yusuf 40

cahillerin hükümlerini mi istiyorlar..müslüman bir millet için allahtan daha gğüzel hüküm veren kim vardır??? maide 50

allah hükmüne kimseyi ortak etmez..kehf 26

allah herşeyin rabbi iken allahtan başka bir rabbmi arayayım ??enam sure164

ALLAH HERŞEYİN EN DOĞRUSUNU BİLİR....

velhamdülillahi rabbil alemin...
islam davetcisi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla