Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.04.2007, 01:56
mazlum

mazlum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 16
25 Teşekkür 21 Mesaja aldı
Filistin ve diger müslüman arenalarindaki kanlarin dinmesini istiyorsak, kendimizi degistirmemiz lazimdir, diye düsünüyorum.

Simdiye kadar güdülen politika ve güya"cihad"lar bir sonuc getirmedi.

Niyemi, cünki müslümanlar tutarsiz, güvenilmez, cikarci insanlar.

Bircok cemaat veya islam ülkeler kendi cikarlarini düsünmekte.

Herkes kendini evrenin merkezindeki günes zannetmekte ve baskalarinin var olabilmesi icin günesin cekimine ihtiyac duydugunu düsünmekte.

Bunlarin adlari ne olursa olsun, tek dogrunun kendi oldugunu düsünüyorsa yanlistir.

Ülkelerin farkli cikar ve öncelikleri oldugu gibi cemaatlerinde öncelik hesaplari farkli olabilir.

Asil önemli olan müslümanlar farkliliklarini zayiflik degil zenginlik olarak algilamalarindan gecer.

Kimisi cocuk okutur, kimisi politika yapar, kimisi nefis terbiyesi verir, ....

Ammmmaaa, bizler bu farkli parmaklari tek yumruk haline getiremez isek, zulümden baska birsey de haketmiyoruz.

Her konuda birlik saglanmamaya bilir, ama müslümanlarin, filistin gibi, ortak meselesindede ortak cesur bir tutum sergilenemiyorsa, Allaha siginirim, hicbirisi hayatta kalmayi haketmiyor.

Ayrica filistin meselesinin yakin zamanda ve silah ile cözülecegine pek inanmiyorum.

Cözüm ancak uzun vadede ve ancak ortak bilim, fikir ve siyasi güc ile elde edilebilecegine, inanmaktayim.

Kisacasi birlikten güc dogar, ufak tefek hesaplar pesinde olanlar ya dislanacaklar yada gemiye alinacaklar, ama bunlarda gemiyi karaya oturtacaklarindan endiseliyim.
mazlum isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla