Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20.04.2007, 18:14
µmmed

µmmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 82
345 Teşekkür 153 Mesaja aldı
as

Bundan yaklaşık 2 ay önce 33 GB olan Ahmet Kayasından Zeki mürenine kadar sildim hepsini,Oysa anlamlı ve güzel sözler olan parçalarda mevcuttu.

Ama şunuda ilave etmek isterim şarkı ve Türküler beni genelde dinden uzak tutuyordu bilhassa insanın his ve duygularını kontrol altına alabiliyor.
ve çalğı şeytanın oyuncağıdır,Insanı ciddi anlamda zikirden uzaklaştırmakta.

Allah c.c ayetlerini hatırlamak ve ona kulluğa yaklaşmakta bire bir resmen bir set dir.

Fani dünyanın dertlerine daldırır ve insan hatta ağlamaya ah be kederlendim demeye başlar Çalgı ve Çengilerden uzak durmak gereklidir.

Çalgı ve şarkı öyle bir vebadır ki bu veba içki sofrasına pas,pas görevi bile görür.

Şarkılarda gerçekten Allah c.c isyan doruk noktada,Niçin yarattın beni rabbim madem vs.. diyenlerde var.

Haşr konusu çok önemlidir,kimlerin kimler ile beraber olacağı çok önemli bir konudur mizanı mahşerde.

Sonuçta Dünya Ateşi cehennemdeki 70 kat Ateşten bir cüzdür buyuruyor Allah c.c Resulu s.a.v efendimiz.

Sahabe i kiramdan cehennemi duyduklarında bayılanlar bile olduğu rivayet edilmekte.

Cennetde olmak istemeyen ortada olamaz orada orta yok.
Yok olması içinde hayvan olması gerek.Hayvan olmadığına göre
O zamanda Cehennem, zorla cennet verilmezki.

@XseldaX kardeşimiz ne güzel demiştir evet sarhoşlar ne söylediklerinin farkında genelde olmazlar bunu ancak ayık olanlar idrak edip anlayabilirler.

Buradaki sarhoşluk ki dünya sarhoşluğudur.

Yalnız bakınız değerli dostlar şunuda göz önünde bulundurarak demek gereklidir.
Cennet sadece öldükten sonra yoktur.

Cennet şimdide vardır.Defalarca kullandığım bir söz malesef,Sanki dünyanın cennetinde yaşıyorum.Kimileri için cennet burasıdır.Ama bir insan iki cennetde de olaamaz bir cennet geçicidir diğeri ise sonsuzdur.

Bu şarkıcı ve türkücü vatandaşların cennet cennet dedikleri öldükten sonra değilde buradaki cennet ile ilgili olsa gerek.

CENNNETİ DEĞİŞMEM SAÇININ TELİNE derken büyük ihtimal dünyanı değişmem demek istiyor yani bu cenneti bile değişmem demek istiyor vatandaş herhalde.

Hadislerde müslümanların cennetinin neresi olduğu bildirilirken dünyanında müslümanlar açısından ne olduğu bildirilmektedir.