Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.04.2007, 08:38
@flok@

@flok@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
1 Teşekkür 1 Mesaj için aldı
Bilgisayar kontrast ayarları,monitör parlaklığı kaç olmalı?

S.a

Arkadaşlar yaklaşık olarak bir aydır gözlerimde yanma ve batma var.Eskiden yani pc başında çalışmıyor iken 2 gün uyumadığım zaman bu yanma ve batma olurdu.Şimdi ise yaklaşık olarak pc başında 10 saat duruyorum.Gözlerimde kanlanma oluyor.Görmede bir problemim yok.En son 5-6 ay önce ehliyet için muayene olduğumdada doktor birşey dememişti.Fakat 1 aydır bu olay hergün oluyor..

Tahmin ettiğim kadarı ile ekrandan gelen ışıklar çok yoruyor ve çözünürlük ayarlarındanda kuşkulanıyorum.

Acaba kontrast ayarları, yani monitör ayarlarından girilen parlaklık,aydınlık,renk ayarlarımmı ideal değil?Akabinde ekran çözünürlüğüm şuana kadar 768 x 1024 idi.Bugün değiştirdim ve 800 x 600 yaptım.Acaba bu dahamı iyi olur?

Dinlendiricili gözlük kullanmak istemiyorum.Gerekirse doğal yöntemler ile çözmek istiyorum..

Bu sorunu nasıl giderebilirim size?yani kontrast ayarlarım ve çözünürlüğüm kaç olmalı?

not: çalışma ortamımdaki ışık tavanda florasan ve arkamda pencere ışığıda yok..yani yansıma yok..

Şimdiden açıklamalarınız için teşekkür ediyorum..