1 Teşekkür 1 Mesaj için aldı
| S.A.
arkadaslar lailik nedir? din ve siyaset ayirmak. yani seriatin tam tersi diyebiliriz. benim amacim simdi cumhuriyeti kötülemek degil. daha cok bu ülkede devlet icin görev yapan bazi kisiler.
neyse, gelelim tekrar laiklige. türkiyede din ve siyaset ayri tutuluyor. tamam. ama o ülkenin halki milli bayram ilahi okuyorsa, kuran yarismasina katiliyorsa veya baska faaliyetlerde bulunuyorsa bu ülkenin siyasi durumu ile ne alakasi var!?!
tekrarliyorum, laiklik din ve siyaseti AYRI tutmak demektir. dinden ayri yasamak anlamina gelmiyor. sen genelkurmay olarak belki yasamazsin bu dini, zaten orasi beni ilgilendirmez. ama senin bu ülkenin insanlarina, daha dogrusu inanclarina karisma hakkin yoktur. bunu yaptigin an demokrasi degil komunizm var demektir. komunist ülkelerine bir bakin. insanlar ne sartlar altinda yasiyor. haklarin cogu ellerinden aliniyor.
ben istedigim zaman ilahi okurum, istedigim zaman kuran yarismasina katilirim ve istedigim zaman ibadetimi yaparim.
siz, bu aciklamayi hazirlayan insanlar. osmanliyi sevmediginizi inaniyorum. ama sizin yapamadiginizi ve hicbir zaman yapamayacaginizi osmanli yapmistir. insanlarin inancina, ister hristiyan olsun, ister yahudi olsun, karismamistir. hatta desteklemistir. insanlarimizi dinden sogutmak icin gösterdiginiz cabayi bu ülkenin kalkinmasi icin de gösterseniz bu durumlarda olmazdik simdi. Allah sonumuzu hayir etsin ins. |
| |