Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.04.2007, 18:45
Ali

Teşekkür etti: 101
182 Teşekkür 112 Mesaja aldı
Zor dostum, zor! Nedim Odabaş
nodabas@milligazete.com.tr29.04.2007

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci dolayısıyla içimiz dışımız siyaset oldu. 367’ymiş, 184’müş, Anayasa Mahkemesi’ymiş… Anavatan’ın pazarlıkları, DYP’nin gülmez siması Mehmet Ağar’ın tavrı…Kim ne derse desin, Türkiye’de siyaset yapmak zor… Zira, siyaset salıncağının kurulduğu zemini etkileyecek, bu salıncağa çıkmaya niyetlenenleri insiyatifleri dışına savuracak türlü türlü saikler var. Demokrasi, sağlam zeminler üzerine oturması gereken bir rejim olmasına rağmen, Türkiye’de birilerinin ideojik gözlüklerine göre güdükleşen demokrasimiz çok kaygan bir zemine oturtulmuş durumda.

Türkiye’de varolan tüm makamları kendilerine tapulu zanneden bir kısım hakim güç, "Demokrasi ama bana! Demokrasi ama bize göre" zihniyetiyle insanları dönüştürmeye çalışırlar… Bürokrasi bu tiplerin tekelindedir… Yağlı ballı makamların hepsi bu zihniyetin emrine amadedir… Bu zihniyet, ülkede siyaset yapanların elini ayağını bağlamaya çalışır… Bu zihniyetin hakim olduğu medya grupları, insanları güdülecek kıvama getirmek için uğraşır… Bir garip memlekettir Türkiye!... Siyasi ikbal peşinde koşanların demokrasi dışı güçlere yamandığı, türlü türlü pazarlıkların döndüğü bir memlekettir. İş bu sebeple, demokrasisi üçüncü sınıf ülkelerle kıyaslanır… Her ne kadar, geldiği her makamda Türkiye’yi heder etmiş Süleyman Demirel’in, "Demokrasilerde çare tükenmez" şeklinde bir özdeyişi vardır ama bizim demokrasimiz çare değil, sorun üretir…
Sorun üreten bir demokrasiden, nereye sallanacağını bilmeyen siyaset erbabından bu milletin hayrına bir şeyler üretmesi beklenebilir mi? Zor dostum, zor!
Çok garip bir memlekettir bizim ülkemiz… Hiçbir ideolojik tabanı, siyasi vizyonu, ufku olmadığı halde "reklamcıların itelemesiyle siyasi partilerin yüzde 7" oy alabildiği dünyada başka bir ülke yoktur herhalde. Beyaz gömleği, İbrahim Tatlıses türküleriyle, miting alanındaki insanlara "çak" yaparak yüzde 7 oy alabilmiş Cem Uzan’lı Genç Parti örneği, dünyanın neresinde var? O tarihte elinde medya gücü vardı, bankası vardı, holdingleri vardı… Para kudreti vardı, oldu diyelim… Şimdi de, "Mazot 1 YTL olacak", "ÖSS kalkacak" "Emekli 14 maaş alacak" diye absürd vaadler sıralayarak kendisine taraf bulmayı umacak kadar kendisini siyasetçi zannediyor ya? Böyle bir saçmalıkla, dünyada hangi siyaset sahnesinde karşılaşabilirsiniz?
Siyasetin acayip şekilde kurgulandığı Türkiye’de, insanlarımız ise mazlumdur, mağdurdur… Medya sürekli zihinlerini biçimlendirmek, dönüştürmek için uğraşır…
Derin güçlerin borazanı olan medya, halkımızın beğenilerini etkiler, siyasi anlayışlarını şekillendirir… Laikliği ve demokrasiyi eğip bükerek kendilerine göre bir dünya kurgulayanların emrindeki medya, bir manivela gibi halkımızın tepesindedir…
Türkiye, garip bir memlekettir!..

http://www.milligazete.com.tr/index....snews&id=12233
Ali isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla