| Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız @flok@ | | | | |
| S.a
Arkadaşlar yaklaşık olarak bir aydır gözlerimde yanma ve batma var.Eskiden yani pc başında çalışmıyor iken 2 gün uyumadığım zaman bu yanma ve batma olurdu.Şimdi ise yaklaşık olarak pc başında 10 saat duruyorum.Gözlerimde kanlanma oluyor.Görmede bir problemim yok.En son 5-6 ay önce ehliyet için muayene olduğumdada doktor birşey dememişti.Fakat 1 aydır bu olay hergün oluyor..
Tahmin ettiğim kadarı ile ekrandan gelen ışıklar çok yoruyor ve çözünürlük ayarlarındanda kuşkulanıyorum.
Acaba kontrast ayarları, yani monitör ayarlarından girilen parlaklık,aydınlık,renk ayarlarımmı ideal değil?Akabinde ekran çözünürlüğüm şuana kadar 768 x 1024 idi.Bugün değiştirdim ve 800 x 600 yaptım.Acaba bu dahamı iyi olur?
Dinlendiricili gözlük kullanmak istemiyorum.Gerekirse doğal yöntemler ile çözmek istiyorum..
Bu sorunu nasıl giderebilirim size?yani kontrast ayarlarım ve çözünürlüğüm kaç olmalı?
not: çalışma ortamımdaki ışık tavanda florasan ve arkamda pencere ışığıda yok..yani yansıma yok..
Şimdiden açıklamalarınız için teşekkür ediyorum.. | |
| | |
as
Mesela DF de genelde Styleler kapalı renk aslında 3 tane var üçüde kapalı bundan dolayı.
xxxx
Xxxxx Auflösung?
HZ?
Ve renk ?
BIT?
-------
640x480 32Bit
800x600 32bit
1024x768 ve yukarısı
Yükselttikçe yazılar küçülür yalnız Grafik yani pixeller birleşir ve çok net olur.
Lakin Yazılar küçülür.
---------
HZ
Senin Problemin burada Hertz de CRT Monitorlerde bende 120HZ di mesela kullanman gereken en azından 85HZ veya 100, 120 yapabiliyorsan çok iyi.
Arkadaki titreme ile ilgilidir bu konu
TFTlerde isterse 120 yap hiç bir şey değişmez TFT de 60 olması gerek 85 olasada değişmez.
Ve Windows da kullandığın rengi değiştir mesela ne gibi dersen Resim ekledim bende örneğin beyaz yok.
Bit konusu ise renkler ile ilgilidir 32bit iconların ve renklerin daha iyi göstermesini sağlar 24Bit var ise tavsiye ederim ama bazen 16 ile sadece 32 mevcut bu genelde Grafikkarte ile ilgili
Çok önemli:
Monitorun HZ sini değiştirdiğinde yüksek bir HZ monitorun kapanmasına yol açacaktır bazı Monitorlar yine eski HZ ile geliyor bazıları ise gelmiyor öyle kalıyor bu konuda Monitorun Kitabına bakmanı tavsiye ederim.