Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.05.2007, 21:27
hamza.de

Teşekkür etti: 9
4 Teşekkür 4 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Ninja-Kedi
Mesajı göster
Bismillah...

DF'nin değil ankete katılanların %50 siz hayır demiş. Ve ilginç bir dipnot zannedersek ekseriyeti yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz:)

Bunun yanında "islam ülkesi mi?" sorusu açılmalıdır. Kişilerin kafalarındaki islam şablonuna göre mi soruluyor bu soru yoksa fıkha göre durumunun ne olduğu mu soruluyor???

Anket ve sonuçları kişilerin kafalarındaki islam şablonuna göre değerlendirme yapıp fikir belirttiğini göstermektedir.

Fıkhen,bu ülke islam ülkesidir.

Aklen,mantıken,kanaaten bu ülke yine islam ülkesidir. Bu ülkenin islam ülkesi olduğunu reddetmek beraberinde yeryüzünde islam ülkesi olmadığını gösterir. Eğer bu ülke islam ülkesi değilse açık bir şekilde beyan edilir ki yeryüzünde islam ülkesi yoktur.

İSLAM RUHUNA EN UYGUN ŞEKİLDE -RABBİMİZE HAMD-U SENALAR OLSUN- BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YAŞANMAKTADIR.

vesselam
Ankete katilanlarin %50si degil, sadece bir kisi buraya hayir cevabi verse durum yine aynidir. Anket acildigina göre, insanlarin fikri alinmak istenmis ve katilanlarin yarisi hayir cevabini vermis.

Benim yazim anket sorusuyla degil, kullanilan kelimeler ile ilgili. Baskalarinin fikrini "zirvalamak" diye tanimlamak hic de yerinde bir davranis degil. Hani bazi ismini anmak istemedigim kesimler icin söyledigini belirtse birsey demem ama bu sekilde yazildiysa burada hayir cevabini verenlere bir saygisizlik olarak görüyorum ben bunu.

Islam ülkesi tartismasina gelirsek.. Neye göre karar verilir bir ülkenin Islam ülkesi olup olmadigi? Bi onlari gözden gecirmeli. Türkiye, Islam kanunlari ile yönetilen bir ülke degil. Islami bir lider ile yönetilen bir ülke degil.

Bir ülkenin Islam ülkesi olmasi ve Islam ülkesi olmasinin istenmesi ayni durum degil. Bunu da belirtmeli..