Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.05.2007, 23:10
kaygisiz

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız Bedi'
Mesajı göster
Aslında bu söz yanlış değil.. Belkide yanlış anlaşılıyor. Bu zamanda her taraftan hücum eden insi ve cinni şeytanlara karşı insan tek başıyla karşı çıkamaz onun için bir yere girmek lazım manasında... hem yine şöyle bir söz daha var şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır bu sözde doğru bir söz.. Hz Musa a.s Tevrat'ı almak için 40 gün dağa çıktığı zaman biliyorsunuz insanların bir çoğu sapıtıp bir heykel yapıp ona tapmaya başlamıştı. Bundanda şu anlaşılıyor insanlarımız ne kadarda dese insan kendi aklıyla Allah'ı bulabilirdi ne gerek vardı Peygamberlerin yollamasına buyurun peygamber gelmiş olmasına bile insanlar yoldan çıkıyor. Peki peygamberimizden sonra peygamber gelmiyecek. O zaman alimler peygamberlerin varisleridir hadisi ortaya çıkıyor veya benim sahabelerim yıldızlar gibidir. Hangisinin arkasından giderseniz doğru yolu gösterir. Benim anladığım burdaki söz birilerinin arkasından gitmek manasında. Mesala biri der ne gerek var ben parakende Müslüman olcam ben şucu bucu değilim :) mübarek vefat edince senin cenaze namazını kim kıldıracak, kim arkandan fatiha okuyacak. Her neyse şimdi düşünelim; aranızda yüzme bilen vardır. Neden ist. boğazını yüzerek geçmiyorsunuzda vapurla geçiyorsunuz. Alimler, evliyalar, şeyhler bunlar vapur görevini yapıyor bizim aklımızın takıldığı noktalarda bizi kurtarıp doğru yola sevkediyorlar. Yoksa Bediüzzaman'ın meşhur sözü var 'Tarikatsız Cennete giden çoktur, İmansız Cennete giden yoktur.'
'Zaman İmanı kurtarmak zamanıdır.'
Sizlere tavsiyem ki bu sözdende anlaşılacağı gibi boşta kalmayın kendinize bir üstad, bir şeyh :) artık sizi cennete götürecek bir Nuh'un gemisi bulun ve içine hurra..
Hadi kolay gele...
seyhi olmayanin seyhi seytandir buda carpitilmis bir sözdür
gercekte mürsidi olmayanin mürsidi seytandir sözü beyazidi bestami hazretlerine aittir, ama burada yine ham sofular mürsid kelimesini daraltiyorlarda daraltiyorlar, buradaki mürsid en basta kuran ve peygamber efendimiz ondan sonra islam büyükleri ve onlarin eserleri, yani kitapta bir mürsid yeri geldiginde dinini yasayan siradan bir müslümanda mürsid yeri geldiginde, hatta cüneydi bagdadi hazretlerinin kendi deyisiyle mürsidi bir kedi olmus hak yoluna girmesine vesile
kaygisiz isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla