Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.05.2007, 00:31
musabbinumeyr

musabbinumeyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 0
15 Teşekkür 11 Mesaja aldı
En Çok Örnek Aldığınız En Sevdiğiniz Sahabeler Kimlerdir ?

Sahabelerin herbiri yıldızdır hepsi birbirinden iyidir ama sizi etkileyenler sizde ayrı bir yeri olanlar vardır.

Bismillah başlıyorum.

1- Hz. Ebubekir (r.a)

Tebuk muharebesinde Peygamberimiz (s.a.v)' in "Herkes sadakalarını alıp gelsinler" diye buyurduğunda Hz. Ömer (r.a) malının yarısını getirip veriyor ve bu sefer Hz Ebubekir (r.a) geçtiğini düşünüyor. Resulullah (s.a.v) " Ya Ebubekir sen evine ne bıraktın" diye sorduğunda Hiç birşey bırakmadım. demesi beni çok etkilemiştir.

2- Hz. Ömer (r.a)

Hz. Ömer (r.a) bir yerde oturup hırkasını yamarken, arkası açık olduğundan güneşin harareti tesir edip mübarek kalbi biraz incindi. Güneşe dikkatle bakınca, Allah'ın emriyle güneşin ışığı söndü. Cebrail Aleyhisselam, Peygamberi Zişan Efendimiz'e (s.a.v) gelerek: "Ömer'e emir buyurn, güneşe şevkatle baksın, aksi takdirde kıyamet gününe kadar bu güneş böyle kalır. Her taraf karanlığa boğulur" dedi. Hz. Ömer (r.a) emre uyarak güneşe şevkatle baktı, Allah'ın kudretiyle güneş eski haline geldi.

3- Hz Caferi Tayyar

Mute Gazasında savaşırken sağ kolu kesilince sancağı sol koluna almış, sol kolu kesilince sancağı pazularıyla bağrına bastırmış ve şehid oluncaya kadar sancağı yere düşürmemiş

4- Hz. Osman (r.a)
Şehid olmasında yaşanan olaylara ağırbaşlılığı

5- Hz. Ali (r.a)

"Arş-ı a'lanın aşağısından yeryüzüne kadar ne varsa her şeyi bana sorabilirsiniz. Benim şu göğsümde (kalbimde) derya gibi ilim var. Resulullah (s.a.v) benim ağzıma şerefli tükürüğünden tükürdü, o tükrük hala ağzımda duruyor. (onun bereketi ile dilimden hikmetler akmaktadır)
Canım Kudret elinde olan Allah'a yemin derim ki, eğer bana izin verilseydi Tevrat ve İncil'deki bütün ilimleri insanlara anlatırdım ve beni herkes tasdik ederdi" bu sözleri ve bu cümleleri kurduktan sonra birinin kendini imtihan etmeye kalkıp sorduğu soruya verdiği cevap beni çok etkilemiştir.

6- Musab Bİn Umeyr (r.a)

7-Ebu Hureyre (r.a)

Ve son olarak anlaşmalarını çok beğendiğim Ebud Derda (r.a) ile Selman-ı Farisi (r.a) ikilisi

"Benim sahabelerim gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine tutunursanız doğru yolu bulursunuz!"

Selametle...
musabbinumeyr isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla