13 Teşekkür 9 Mesaja aldı
| Öncelikle yakini bir imandır gerekli olan. Kur'anı Kerimde ve hadislerde nasıl giyinileceği belirtilmiştir gerisinin hükmünü Rabbim verir. Altında pantolon üstünde başörtüsü hiç olmasın demek ne kadar doğru bilmiyorum. Gafletle çekilen zikir, hiç çekmeyip terk etmekten daha hayırlı ve kazançlıdır. Çünkü insan farkında olmasa da vücudu o anda Allah’ın zikri ile meşgul olmaktadır. Allah'ın hükmünü gereğine tam uygun yapmamak hiç yapmamaktan iyidir tahminimce. Zira sadece Kevser suresiyle namaz kılan bir insanın kılması kılmamasından iyidir.
SistirE ablaya katılıyorum hayır duasında bulunmak, böyle değilsek olmadığımız için Allah'a şükretmek daha iyi değil midir?
Şu güzel kıssa ile bitirecem.
Beline zünnarını bağlamış bir hristiyan, bir gün Beyazid (k.s) huzuruna geldi ve müslüman oldu; tüm şüphelerden kurtuldu. O anda zünnarı koparıp attı. Bu durumu gören şeyh, oracıkta zarı zarı ağlamaya koyuldu ve bir hayli ağladı.
Bunun üzerine biri,
"Şeyhim! Neden ağlıyorsunuz? Şimdi neşe çağı... " dedi.
Şeyh dedli ki: " Yetmiş yıl sonra bir hıristiyan, belindeki zünnarı koparıp atıyor, bir anda bütün zararını kara çeviriyor... Ya onu çıkarttıran Allah onu benim belime bağlarsa ben ne yaparım? İşte bunun için ağlıyorum"...
Selametle |
| |