Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.05.2007, 20:30
kutayre

kutayre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1
48 Teşekkür 22 Mesaja aldı
ben gittim bile...

insanın en önemli vazifesi kalb dairesinde...

Ömür sermâyesi pek azdır.

Lüzumlu işler pek çoktur.

Birbiri içinde mütedâhil dâireler gibi, her insanın kalb ve mide dâiresinden ve cesed ve hâne dâiresinden, mahalle ve şehir dairesinden ve vatan ve memleket dâiresinden ve Küre-i Arz ve nev-i beşer dairesinden tut.. tâ zîhayat ve dünya dâiresine kadar, birbiri içinde dâireler var. Herbir dâirede herbir insanın bir nevi vazifesi bulunabilir.

Fakat en küçük dâirede, en büyük ve ehemmiyetli ve daimî vazife var. Ve en büyük dâirede en küçük ve muvakkat, arasıra vazife bulunabilir. Bu kıyas ile -küçüklük ve büyüklük mâkûsen mütenâsib- vazifeler bulunabilir.

[B] Fakat büyük dâirenin câzibedarlığı cihetiyle küçük dâiredeki lüzumlu ve ehemmiyetli hizmeti bıraktırıp lüzumsuz, malâyâni ve âfâkî işlerle meşgul eder[/b]. Sermâye-i hayatını boş yerde imha eder. O kıymetdar ömrünü kıymetsiz şeylerde öldürür. Ve bazan bu harb boğuşmalarını merak ile takib eden, bir tarafa kalben tarafdar olur. Onun zulümlerini hoş görür, zulmüne şerik olur.

eğer derseniz ki burada harb boğuşmalarından bahsediyor siyaset boğuşmalarından değil... ben de derim ki siyasi harb boğuşması...yine herkes bir yere kalben taraftar...zulmünü pek görmez...çünki sevdiği kişiyi kusurlu görmez göremez...

alem-i islamın mukadderatıyla alakadar olan 2. dünya harbini bediüzzaman hz gibi bir insan merak edip de 7 sene sormuyorken( isteseydi siyasete giremezmiydi ve bu millete öyle hizmet edemez miydi böyle bir insan. şamda 100 kadar ehl-i ilmin bulunduğu yerde alem-i islamın yaralarını tedaviye çalışarak ilaçları sunan ve hitabeti bu kadar güçlü olan bir insan...) anlamıyorum ve bize ne oluyor ki...

evet geniş dairenin cazibedarlığı bizi aldadıyor...

bir şey diyeyim... siyasetle uğraşan ve yazan ve aklı fikri- gecesi gündüzü artık o olmaya başlamış kardeşler yukarıdaki sözümü kabul etmeyecek ve müdafaaya geçeceklerdir.

ancak bunları vicdanlarına havale ediyorum.

vicdan yalan söylemez meğer ki gafletin kalınlığı kişileri esir almaya...

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

(Kişisel Sayfam)

kutayre isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla