Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16.05.2007, 21:15
kutayre

kutayre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür etti: 1
47 Teşekkür 21 Mesaja aldı
Çoğu kişinin imani bir mevzuda ne okumaya ne de yazmaya vakti olmaktadır. Bu meselelerde vakit kıymete biner.

fakat siyaset fakat mizah bölümünde o değerli vakit, kalemle yazmakla geçer.

her şeye değeri kıymetinde değer verilsin manasındadır yazım.

ancak tüm latifeleri anladım ki bunlar dolduruyor ve dediğim gibi müdafaa edilecektir elbette.

davranışımı, yazımı bu tür bir yaklaşımla cevaplanacağını tahmin ediyordum. nitekim de öyle oldu.

Siyaset bölümüne siyaset yazılır elbette ki fakat diğer bölümlere hiç bir şey yazılmaz mı...

siyasi alanda yazan kişilerde belli kişiler zaten onlar ki kendilerini benden daha iyi bilmekteler...

ben siyaset bölümüne bunca mürekkeb harcıyacağınıza,

tartışma olmayan ve foruma geldiği zaman imani, ahlaki manada bir şeyler alıp gidilecek yazılar eklemenizi ve forumu bunlarla doldurmanızı tercih ederdim.

yazdığınız siyasi mülahazaların emin olun kimseye faydası dokunmadı..

ne sizin tarafında olduğunuz partiye yeni bir insan kazandırabildiniz, ne de sizin karşınızda olan partiye geçtiniz ya da geçeceksiniz.

evet soruyorum onca yazılar yazıldı siyaset hakkında... görüşünü değiştiren ve ben şuna oy verecektim ancak öğrendim ki artık buna değil başkasına vermem gerek deyip taraf değiştirdi... bir elin parmağını geçmeyecektir hatta büyük olacak sözüm fakat sıfır bile olabilecektir...

bir faydası olmadı yazdıklarınızın zaman kaybından başka bir şey getirmedi.

fakat bir hadis,
bir güzel söz,
bir nefsi terbiye edecek yazı yazsa idiniz essebebü kel fail sırrınca okuyan herkesin sevabından hissedar olacaktınız...

yukarıda bediüzzaman hazretlerinden bir yazı yazdım... en muhim mesele kalb dairesinde... diğer daire en geniş daire ve ara sıra vazifeler bulunabilir fakat... o geniş daire cazibesiyle bizleri içine çekmektedir ki kendi alemimizdeki vazifelerimizi unutalım...

şu cümleleri yazdım ya boşa yazdığımı da düşünüyorum.

çünki siyaset noktasında belli bir fikri olan kişileri o niyetlerinden çevirmek kolay değil... muannid olunur genellikle... kendi fikrini hak görür...

bu sebeble günlerdir foruma bir şey yazmıyorum ya...

kaldı ki o siyaset bölümüne bir yazı yazdım o siyaseti başarı ile yapan kişilerin kimsenin dikkatini çekmedi... belki çekti nefislere ağır geldi...üzerine düşmek istemediler...

ne çare hadiste yazın desem tefsir de yazılsa desem bu konularda bile en fazla tartışma oluyor ki bir fayda sağlamıyor ve üzülüyoruz.

eminim yine bir şeyler söylenecek... yine enfüsi alemde tefekkür edilmeden, sanki kişilere cephe almışım gibi düşünülecek ve yazılacak...

İmzada bulunan Resim ve Linkleri görebilmeniz için 0 Mesajınız olması gereklidir !.Sizin ise şuan 0 Mesajınız var.

(Kişisel Sayfam)

kutayre isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla