Yeniden Selamun Aleykum...
Son günlerde yoğun olarak duyduğum ve bende ? oluşturan hadis var, bu hadis forumda "diyalog" başlığı altında da geçiyor.
Şöyleki ;
Allah Resûlü (sas) , bir gün yoldan bir Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkar. O esnada yanında bulunan bir sahabi, “Ya Resûlallah, o Yahudi’dir.” der. Nebiler Serveri (sas) hiç tavrını bozmadan ve yüz çizgilerini değiştirmeden, zamana “dur ve beni dinle” dedirtecek şu cevabı verir: “Ama bir insan! ” (15)
15 Müslim, Cenâiz 78, 81
Bu hadisin karşısına aşağıdaki hadisleri koyuyorum, iyice kafam karışıyor.
Fasil
:
İMAN VE İSLAM HAKKINDAKonu
:
İman ve İslam`ın FaziletiRavi
:
Ebu HüreyreHadis
:
Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Muhammed`in nefsini kudret eliyle tutan zata yemin ederim ki, bu ümmetten her kim -Yahudi olsun, Hristiyan olsun - beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır"
HadisNo
:
11
Fasil
:
BEY (ALIM-SATIM) BÖLÜMÜKonu
:
NecasetlerRavi
:
İbnu AbbasHadis
:
Hz. Peygamber (sav)`ı Kabe`nin yanında otururken gördüm. Bir ara başını semaya kaldırarak güldü ve şunu söyledi: "Allah Yahudilere lanet etsin,
Allah Yahudilere lanet etsin,
Allah Yahudilere lanet etsin!
Allah onlara (ölmüş hayvanların) iç yağını yasaklamıştı tutup bunu sattılar ve parasını yediler. Halbuki
Allah bir millete bir şeyin yenmesini haram etti mi, onun parasını da haram etti demektir."
HadisNo
:
217
Fasil
:
SOHBET BÖLÜMÜKonu
:
SelamlaşmakRavi
:
Ebu HüreyreHadis
:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hıristiyan ve yahudilerle karşılaşınca önce siz selam vermeyip (onlar size versinler, siz mukabele edin). Bir yolda onlarla karşılaşınca, (kenardan geçmeleri için) yolu onlara daraltın."
HadisNo
:
3388
Hadisin Sıhhati konusunda bilgi sahibi kardeşlerimden konuyu açıklamak/perçinlemek için bilgirica ediyorum.