|
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız bekup |
|
|
|
|
|
Burada bazı kimseler kopyala yapıştır tekniğine bayılıyor...
Teknoloji sağolsun...
Yarın ilahiyatın kütüphanesine gidip, hadis kitaplarının bulunduğu oda da bu konuda araştırma yapacağım...
Ancak o şekilde ikna olabilirim. |
|
|
|
|
@bekup Abdulcabbar ın yazmış olduğu not seni rahatsız etti bunun farkındayım.
Tamam 20% haklılık payın var.Ama onunda haklılık payı var,belki çıkarırsınız yerine çıkarırız yazsaydı kendisinide içine alır veya daha değişik olurdu.
Sonuçta kimse Alleme değil burada.Çoğu soruların kitaplara bakıldığını etrada sorulduğunu copy+paste yapıldığını herkes biliyor.
Ama güzel şudur,Açıp bakmak ilgilenmek ve okumak vede sonuçta copy+paste yapabilmek.
Yani şuracıkta benim bile bildiğim konu Hz.Ebubekir r.a yıkanma konusunu eşi olduğunu sanıyordum.Internette öyle okumuştum veya dikkatsiz okumuştum.
Camiideyiz konu başka tabii kadının kocasını yıkama konusu ölen kocasını,Yok olmaz vs.. dediler,Lakin ben olur dedim.Yok olmaz,olur dedim.
ve tuttum konuyu Hz.Ebubekir r.a kızına bağladım kızının ismini ki Esma.ra ben eşi olarak biliyordum.Oysa eşi değil kızı olduğunu bana camiideki hoca söyledi.
Hocam dedim gözünü seveyim etme eyleme,okudum ve iyi hatırlıyorum.
Bana dediki µmmed sen okudu isen öyledir,Sen bu konular ile bayağı ilgileniyorsun istersen yeniden bir bak,
Dedim hocam
Allah c.c razı olsun,ben yeniden bir bakayım.
Bir baktımki söylediğim eşi veya hanımı konusunda 100% yanılmışım.
Evet yanılabilirdim.Ama önemli olan konu ise insanın yanıldığını yanlış dediğini bilmesi işte önemli olan konu budur derken ertesi hafta dedim Hocam
Allah c.c razı olsun senden elini öpmeye çalıştım isede öptürmedi bunuda köşeye çekerek yapmadım herkesin ortasında yaptım,Nedeni ise ben aksini idda ederken köşeye çekipte yapmamıştım bundan dolayı herkesin görmeside gerekiyordu.
Ve nitekim sonuç çok güzelde oldu,Herkes memnun oldu bende memnun oldum.
Aylardır bildiğim bir yanlışımı ve hatamı düzeltmişti.
Bu düzeltme cenaze konusundan ileriye yanlış öğrendiğimi düzeltmişti.
Buradaki düzeltmede bu şekıldedir.
Konu Hadisin garip olup olmaması değildir,Bu konu başka dır.
Lakin konu Garip kelimesinin değişik manalar ifade edişinden kaynaklanmaktadır.
velhasılı yanlış yapmak cidden sorun değildir her insan hata yapabilirki,Buna bende dahilim başta olmak üzere ve Abdulcabbar kardeşimizde dahil.
Hata yapmam diyen insan hata yaptığını bilmeyen insan ve bu tür insana hehe haklısın demekten başka bir çare yok genelde.Yami biilmediğinide bilmeyen insanlardır.
Yani ben kendimi örnek alırsam bilmediğim veya yanlış bildiğim o kadar çok konu varki lakin bunu doğru olarak bilmekteyim,Birisi bana anlattığında akıllıca güzel bur uslüb ile yaklaştığında masa üstüne koyunca ben halen LA diyorsamki bu kibirden gelir.Tabii bekup kardeşim sen kibirlisin demiyorum.
Abdulcabbar kardeşe gelecek olursakki şahsen benim gözümde copy+paste yapsada 2 + puanı dır bu Ashabı Kehf konusunda bir ayet yapıştırması ve birde bu konudur.
Verilen ispat gösterilen Nas ne hangi amaç ile gösterilirse gösterilsin bu hiç önemli değil onu almak isteyenin gaye amacı ihlaslı olduktan sonra hiç bir tereddüt olmaz ve kazanan kesinlikle onu alandır.
Diyorum ya yazdım daha önceleri DF de ben Ateist birisi ile chat etmiştim adam hadis kitabını ezberlemişti,Ona meydan okumam demem sen ne saçmalıyorsun be demem karşısında bana µmmed o zaman sen buna inanıyormusun evet ben bu kitaba inanıyorum demem üzerine dur dedi kızma,sinirlenme git inandığın şu kitabın sayfası bu satırları bu hadisde budur dedi bende tamam dedim.
Çıktım chatde kitabı açınca kafamdan sanki kaynak bir su dökülmüştü gerçekten de bir Ateistin bana söylediği sözler yazıyordu orada.Özür dilemk zorunda kaldım.
Aynı hesap Bedirdeki melekler ile ilgili konuda olmuştu bu sefer bir müslüman kardeşimce cedelleşiyor ona Dedekorkuttan masallar anlatma bana diyordum.
Belliki çok kırmıştım onu sustu.Lakin zaman ile önüme hadisler geldiğinde çok üzüldüm o kardeşimizi buldum ve dedim Abi senden çok özür dilerim,Beni Affet sana karşı haksızlık yaptım dediklerin haktır ve vardır,Yaptığım hata cidden büyüktü.
Hatta bu Sahabe i kiram zamanındada olmuştur Ömer r.a bir sahabeye sen nasıl kuranı kerim okuyorsun demesi üzerine
Allah c.c Resulu s.av efendimize gitmiş ve Ömer r.a mahçup duruma düşmüştür.
Ebuzer Giffari r.a Hz.Bilal r.a ey siyah kadının oğlu demesi ve ondan sonra Hz.Ebuzer Giffari r.a kapının önüne yatması ve ey Bilal üstüme basıp geçmedikçe bende buradan kalkmayacağım buyurması.
Sonra Halid B.Velid r.a Hz.Abbas r.a ile söz sürtüşmesi ve Ensar ile Muhacir konusunda kimlerin daha hayırlı olduğu konusu.
Abdurrahman B Avf r.a, Halid B.Velid r.a demesi ben sana dememişmiydim böyle olacak böyledir.İşte
Allah c.c Resulu s.a.v efendimizde böyle dedi üzerine.
Allah c.c Resulu sözünü veya söylediği kelimeyi anında değiştirmiş o eşyaları geri verme Ya Halid demiştir, ve eklemiştir benim Kumandanlarımı bana bırakınız.
Burada görülmekteki olası veya olabilecek bir kibirilenmenin hemen anında önüne geçmiş ve Abdurrahman B.Avf r.a önünü kesmiştir.
Bu bir taktikdir,Bu taktik ise Sahabenin önünü açmış olan Cennetin yoludur.
Şüphesiz
Allah c.c Resulu s.a.v efendimiz sahabesinin yanlışlarını her zaman düzeltmiştir.Hatta Saflara çok önem veren Resulullah s.a.v efendimiz Bedir elindeki değnek ile birisine dürtmüştür.
Yani
Allah c.c Resulu s.a.v efendimizin eleştiri methodu fevkalada güzel ve kesinlikle her insan a göre dozajını ve dozunu ayarlamış lakin hiç bir zaman haktan ayrılmamıştır.