Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.05.2007, 08:43
Murat Yazıcı

Teşekkür etti: 12
202 Teşekkür 109 Mesaja aldı
Dr. G. F. Haddad'ın Elbani ile alakalı makalesini şurada bulabilirsiniz:

http://www.delikanforum.net/english-board/63862-al-albani-dr-g-f-haddad.html

Fırsatım olunca bunun tamamını Türkçeye çevireceğim. Bir kısmını burada vereyim:

Among Albani's innovations in the Religion:

Elbani'nin bid'atları arasında:

1- In his book Adab al-Zafaf he prohibits women from wearing gold jewelry - rings, bracelets, and chains - despite the Consensus of the Ulema permitting it.

1. Evlenme Adabı kitabında kadınların altın yüzük, kolye, zincir vs. giymesini yasaklamaktadır; bu ulemanın icmaına aykırıdır.

6- He compares Hanafi fiqh to the Gospel.1
1 In his commentary on al-Mundhiri's Mukhtasar Sahih Muslim, 3rd ed. (Beirut: al-Maktab al-Islami, 1977, p. 548). This phrase was removed from later editions.

6. Hanefi fıkhını [bugünkü] İncil'e benzetiyor. 1

1 Münziri'nin Sahih-i Müslim Muhtasarı'na yaptığı yorumda, 3. baskı (Beyrut: el-Mekteb el-İslami, 1977, s.548). Bu ifade sonraki baskılardan çıkarılmıştır.

22- In at least five of his books 5 he calls for the demolition of the Green Dome of the Prophet's Mosque in al-Madina al-Munawwara and for taking the Prophet's grave outside the Mosque.

5 Ahkam al-Jana'iz wa Bida`uha, Talkhis Ahkam al-Jana'iz, Tahdhir al-Sajid, Hijjat al-Nabi, and Manasik al-Hajj wa al-`Umra.

22- En az beş kitabında Medine-i Münevvere'de Mescid-i Nebevi'deki Yeşil Kubbe'nin yıkılmasına ve Peygamberimizin (aleyhisselam) kabrinin mescid dışına alınmasına çağrı yapmıştır (*).

23- He states: "I have found no evidence for the Prophet's - Allah bless and greet him - hearing of the salaam of those who greet him at his grave" and "I do not know from where Ibn Taymiyya took his claim 6 that he - Allah bless and greet him - hears the salaam from someone near." This and the previous item are among his greater enormities and bear the unmistakable signature of innovation and deviation. 7

6 In Majmu`a al-Fatawa (27:384).
7 In his notes on Nu`man al-Alusi's al-Ayat al-Bayyinat (p. 80) and his Silsila Da`ifa (#203).

23. Diyor ki: "Peygamberin (aleyhisselam) kendisine kabrinde selam verenleri işittiğine dair hiç bir delil bulamadım" ve "İbni Teymiyye'nin Peygamberin (aleyhisselam) yakında bulunanların selamını işittiğine dair iddiasını nereden aldığını bilmiyorum." Bu ve bir evvelki [22.] madde Elbani'nin en büyük anormallikleri arasındadır ve tartışmasız bir bid'at ve sapıklık imzası taşımaktadır. (**)

24- He considers it an innovation to visit relatives, neighbors, or friends on the day of `Eid and prohibits it. 8
8 Fatawa (p. 61-63).

24- Bayram günlerinde akrabaları, komşuları ve arkadaşları ziyaret etmeyi bid'at sayıyor ve yasaklıyor.

NOTLAR:

(*) Sevgili Peygamberimizin (aleyhisselam) kabrinin mescid içine alınması Halife Velid zamanında, Ömer bin Abdülaziz Medine valisi iken 87-88 senelerinde gerçekleşmiştir.

(**) İbni Teymiyye -mesela- şunları yazmış (yukarıda atıfda bulunulan yazı bu olmayabilir):

Sünen'de ise şöyle bir hadis yer almaktadır:
“Benim kabrimi bayram yeri edinmeyin. Nerede bulunursanız bulunun, bana salavat getirin. Çünkü sizin salavatınız nerede getirilirse getirilsin bana ulaşır...”
Bu hadislerinde Allah'ın Resulü şöyle buyurmuştur:
“Herhangi bir kimse bana selat ve selamda bulunduğunda, o kimseye selamla karşılık verebilmem için, Allah ruhumu bana iade eder.”
Bir başka hadislerinde de şöyle buyurmuşlardır:
“Yüce Allah, ümmetimin selamını bana ulaştırmaları için, kabrimde bir takım melekleri vazifeli kılmıştır.”
Başka bir hadislerinde:
“Cuma'nın gündüzünde ve gecesinde selat ve selamı çokça gönderin. Çünkü sizin selam ve salatınız bana bu günde arzedilir.”
Murat Yazıcı isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla