Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.07.2007, 23:49
DeliÜstad

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız berr__
Mesajı göster
Hz.Allah Kuranı kerimde Hz.Peygamber(s.a.v) efendimiz bize neyi verdiyse onu almamımızı emrediyor.Ahzap suresinde geçer madem öyle bu ayetede iman ediyormusunuz.

Yoksa bu ayetide mantığınız almadımı.?
Ben Kurani kerimin tümüne iman ederim bundan dolayi dabiki bu ayetede :)

De ki “Size Allah’ın hazineleri yanımdadır demiyorum, gaybı da (algılanamayanı da) bilmiyorum ve ben size bir meleğim de demiyorum. Ben bana vahyedilenden başkasına uymam.”
6Enam suresi 50

De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp, korkutuyorum.
21 Enbiya Suresi 45

Onlara bir ayet getirmediğin zaman “Şuradan buradan derleseydin ya” derler. De ki “Ben sadece Rabbimden bana vahiy edilene uyuyorum. Bu Rabbinizden olan kavrama yeteneğidir, iman edecek bir toplum için doğruya iletilme ve rahmettir.”
7 Araf Suresi 203

De ki: “Sizi ve kime ulaşırsa kendisiyle uyarmam için bana bu Kuran vahyedildi.”
6 Enam Suresi 19

Daha önceden gelip geçenler hakkında Allah’ın sünnetidir. Allah’ın sünnetinde kesin olarak bir değişiklik bulamazsın.
33- Ahzab Suresi 62

Artık onlar öncekilerin sünnetinden başkasını mı bekliyorlar? Allah’ın sünnetinde kesinlikle bir değişiklik bulamaz-sın. Allah’ın sünnetinde dönüşüm de bulamazsın.
35- Fatr Suresi 43

ben Yüce kitabimiz olan Kurani kerimin tümüne inanirim cünki Kuran bir bütündür...Surdan burdan derlemeylen almaylan olmaz, ayetleri birbirlerini tamamlar daima...Gördügün gibi Kurani Kerim kendi diliyle Sadece Peygamber bizi Kurani kerim ile uyarmakdadir...

DeliÜstad isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla