| Alıntı: | | | |
| Burada peygambere itaat edin size neyi verdiyse onu alın ayetine iman ettiğinizi söylüyorsunuz..!!! | |
| | |
Ben Peygambere itaat etmem demek ne kadar hadis varsa onlari kabul etmem demekmidir??
Simdi bir hadis Kurana aykiri ise ben bunu kabul etmek mecbureytindemiyim??
Hz Peygamberimiz (sav) Kurana uymusdur bununda ispati yine kurani kerimdedir
De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp, korkutuyorum.
21 Enbiya Suresi 45
Demekki Peygamberimiz sadece vahiy ile uyariyor degilmi?? Simd Peygambere itaat etmek demek Aklinizi kullanmayin sadece her denilene körü körüne inanin demek degildir..Tam tersine insanlar Kalberiyle iman ettigi gibi akillariylada iman etmeye mecburdur..Akli olmayan kurani okuyamadigi gibi Kuranin emrettiklerinide anlayamaz...
Allah size kitabı detaylı bir şekilde indirmişken O’ndan başka hakem mi arayayım? 6-Enam Suresi 114
Bunu diyen Kurani Kerim elbetteki Kuran disi herseyi redetmemizi istiyor...Hz Muhammed Mustafa(sav) Yüce ALLAHIN peygamberidir..buna iman etmeyen bir nevi itaat etmeyen dinden cikmisdir ...Lakin Hadis baska Peygamber baska...Ben Gercekden kurana uyan hadislere birsey demiyorum ama Hadisleri Kurani kerime göre degerlendirelim diyorum...Kurani hadise göre degerlendirme yaparsak dinden asil o zaman cikariz... Kuran : " ... O'nun benzeri gibi hiçbir şey yoktur.”
42 Şura Suresi 11
Hadis: "Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.” Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1
Kuran: "Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir.” 112 İhlas Suresi 4
Hadis: "Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.” Hanbel 5/243 ALLAH hic birseye benzemez lakin bu hadisde ALLAHIN parmaklari var olduguna isaret etmekdedirki buda Kurani kerimle celismekdedir..
Kuran: "Dinde zorlama yoktur.” 2Bakara Suresi 256
Hadis: "Dinini değiştireni öldürün.” Nesei 78/14,Buhari 12/1883
Kuran: “Doğrusu hiçbir günahkar bir başkasının günah yükünü yüklenmez.” 53 Necm Suresi 38
Hadis: "ölü ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.” BuhariK. Cemiz 32,33,34
Kuran: "Ben sizden erkek olsun, kadın olsun hiçbir çalışanın ürettiğini boşa çıkarmayacağım. Hepiniz birbirinizdensiniz.” 3 Ali İmran Suresi 195
Hadis: Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir. Buhari 9/1391
Kuran: "Zulmedenler dedi ki: Siz olsa olsa büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz.” 25 Furkan Suresi 8
Hadis: “Peygamber Medine’de bir Yahudi tarafından büyülendi. Günlerce ne yaptığını bilmez durumda ortalıkta dolaştı.” Buhari 76/47 Hanbel 6/57,4/367
Kuran: "Ey iman edenler!Herhangi birinize ölüm gelip çattığında vasiyet zamanı aranızda tanıklık şöyle olsun: Kendinizden adalet sahibi iki kişi yahut, yolculuk etmekte iken ölüm musibeti başınıza geldiyse sizin dışınızda iki kişi” 5 Maide Suresi 106
Hadis: "Varis için vasiyet yoktur.” Hanbel 14/238
Kuran: "Gerçekten Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise dilediğini bağışlar.”
4Nisa Suresi 48
Hadis: Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır. BuhariTesavir, 89
Kuran: "De ki; ‘Allah'ın kulları için çıkardığı süsü ve temiz rızıkları kim haram etmiş? De ki: ‘ Bunlar dünya hayatında iman edenler için, kıyamet gününde ise yalnızca onlarındır. Bilen bir topluluk için biz ayetleri böyle detaylı anlatırız'” 7 Araf Suresi 32
Hadis: "Altın ve ipek ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine ise haramdır.” Müslim 2/16
Kuran: "Bundan sonra yeri yumurta biçimine soktu.” 79 Naziat Suresi 30
Hadis: "Dünya balığın üzerindedir. Balık başını sallayınca Dünya'da depremler olur.” İbni Kesir Tefsiri 2/29 68/1 Sanirim bu kadari yeter :)