Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.07.2007, 13:06
abdulhamithan

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
s.a meshepsizler demekle ne kasdediliyor onu anlamakta zorluk çekiyorum meshepli olmanın ne faydası var onuda anlayabilmiş deilim? burda bir sorun var hz.muhammet s.a.v efendimizden 100 yıl sonra meshepçilik çıkmıştır? hangi meshep hak olabilir ? hadislerin çoğunu inceledim ama neden hz ali. gibi ilmin kapısından hadisler nakledilmiyo neden hz.hasan hz.hüseyin gibi cenetin gençlerinden hadis nakledilmiyo islamın her safasında bulunan hz.fatmadan neden hadisler nakledilmiyo? bunları neden düşünmüyoruz.kaynak olarak neden bunlarada baş vurmuyoruz? şimdi siz beni ailemden daha iyi nasıl tanır ve bilirsiniz? gerek 4 meshep kısıtlaması gibi bir kısıtlamayı nasıl savunursunuz acaba 4 meshep kurucusu olarak savunduğunuz imam ebu hanifiye imam malike imam şafiye imam hambeliye haksızlık etmek olmazmı onlar meshep kurmamışlardır bilmezmisiniz? onlar dini yorumları yaptıktan sonra bu dediklerimiz kesin doğrudur dememişlerdir bilakis her şeyin en iyisini allah bilir demişlerdir meshepsizlik gibi bir tavır takınan arkadaşım hangi kuranı kerime dayanarak insanları ifsat durumuna düşürüp böle bir tavır alabiliyor. hayretler içinde kalıyorum? bu gün ümmetin en büyük sorunu hizipçilik meshepçilk ve ırkçılıktır.kesinlikle gerçek alimlerin tasvip etmediği islamın red ettiği bu ayrıcalıklar birileri tarafından hakmış gibi lanse edilmesi yanlışdır.ümmetimizin bu konu üzerinde iyi araştırma yapması lazım gelir bakın ( Kuran enam suresi ayet 159 da mezhepçiliği kötülerken siz nasıl oluyor da mezhepçiliği savunuyorsunuz.) evt islama baltalamak adına yapılan bu ayrımı kabul etmemiz mümkün deildir.
müslümanlar mücdehitlerini bulmalı onu arştırmalı hak olduğuna kanat ederse onunla bereber amel etmelidir.
günümüz şartlarında gerek sünni gerek şii gerek şafi gerekse diyer alimlerin ortak kanaetleri ayrımcılıktan yana deil tam tersi birlik ve beraberlikten yanadır.ve ksenlikle meshepçiliği karşı bir tavır almakta hadislerinde gerçeçiliği konusunda çok kapsamlı araştırma yapmaktadırlar.bunuda en büyük örneği ebu hureyrenin naklettiği bir çok hadisler geçersiz sayılmaktadır.peygamber efendimiz s.a.v efendimiz vefatından sonra ümmetin boşluğa düşmesinden faydalanan bir çok din düşmanı münafıklar muaviyenin başa geçmesiyle güçlenerek bir çok hadis uydurmuş ve abbasiler dönemindede 4 meshep hak sayılmış tamamen uydurma yollarla ümmet ayrımcılığa zorlanmıştır.bunun farkına varan din alimlerimiz bu fitnenin kayanağını yok etmek için hala çalışma yapmaktadırlar.allah o alimlerden razı olsun konunun özüne dönecek olursak nasılki kuranı kerimde kavimlere hak tanınmıyorsa onlara ayrıcalık tanınmıyorsa ve bu ayrımcılığa yol açacak olan her türlü olguya karşı çıkıyorsa bizimde bu doğrultuda hareket etmemiz lazım gelir.
bu konular çok hasasiyet getirmekte ve drin araştırma yapılmak zorundadır.onun için her kaynak tek tek incelenmelidirki buda zaten alimlerin işidir.bu gün dünya alimleri sırt sırta vermiş ümmetin bu kanyan yarasını kapamak için yoğun çalışma içindedirler.onun için alimlerimizi iyi takip etmeli onları iyi anlamalıyız
HEPİNİZİ ALLAHA EMANET EDİYORUM.
abdulhamithan isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla