Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.07.2007, 04:36
derinsular

Teşekkür etti: 0
2 Teşekkür 1 Mesaja aldı
hangi meshep daha faziletlidir.

ALINTI.

sizin bu yazinizdan hanefi meshebinin daha faziletli oldugumu cikiyor ortaya.

4 üde hak mezhep ise daha faziletsi olur mu?

Açıklarsanız sevinirim...

Yazıyı okudum ancak bu kanıya varmak doğru mu bilemiyorum.

imami azam hakkinda Zaten ayet ve hadis olamaz islam geldikten ve peygamberimizin(sav)vefatından sonra mezhepler ortaya çıkmıştır...

Selametle...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

bismillehirrahmenirrahim.

Allahu teala bazilarini bazilarina üstün ve faziletli kilmistir.

hz peygamberimizden sonra meshepler ortaya cikmistir ama hz peygamberimiz i$aret etmi$ olamazmi.

tipki istanbulun fetih olunacagi hakkindaki hadisi serifteki gibi.

Kostantin elbet feth olunacaktır. O´nu fetheden komutan ne güzel komutan askeri ne güzel askerdir…
Hazret-i Muhammed (SAV)
Ya Ben İstanbul'u alırım, Ya da İstanbul beni...
Fatih Sultan Mehmed.

imam i azam ebu hanifenin büyüklügünü ,faziletini anlatmakla bitmez.imami rabbani hz ve ibni abidin hz ve imami $afi hazretleri yukarda anlatmislar ebu hanifenin üstünlügünü.

siz imami azam hakkinda bir hadisi serif olmadigini bildirmissiniz ama biz bazi hadisler biliyoruz $öyleki.

iman Süreyya yildizina çiksa Farisogullarindan biri alir getirir. (Hadis-i serif).

imam-i azam Hazretleri bir gece rüyasinda kendini Efendimizin (Sallallahü aleyhi ve sellem) kabrinde görür. Uyaninca rüyasini tabir etmesi için tabiinin büyüklerinden Ibn-i Sirin hazretlerine gider. Rüyasini anlatir. Ibn-i Sirin Bu rüyanin sahibi sen olamazsin der, bunun sahibi Ebû Hanife olsa gerek.-Ebû Hanife mi? Ama o benim. -iki küreginin arasinda bir ben var mi? -Var. -Göster bakayim. -iste. -Sen o kimsesin ki, Server-i Kainat senin hakkinda Ümmetimden iki omuzu arasinda ben olan biri gelir. Allahü teâlâ dinini onunla kuvvetlendirir buyurdular. Efendimizin müjdeledigi âlim: Ummetin isigi, iman Süreyya yildizina çiksa Farisogullarindan biri alir getirir. (Hadis-i serif)

Buhari ve Müslim’deki bir hadis-i serifte;

“iman, Süreyya yildizina çiksa, Faris ogullarindan biri elbette alip getirir” buyuruldu. islam âlimleri, bu hadis-i serifin imam-i a’zam hakkinda oldugunu bildirmistir. Yine Buhari ve Müslim’de bildirilen bir hadis-i serifte; “insanlarin en hayirlisi, benim asrimda bulunan Müslümanlardir (yani Eshab-i kiramdir). Onlardan sonra en iyileri, onlardan sonra gelenlerdir (yani Tabiindir). Onlardan sonra da onlardan sonra gelenlerdir (yani Tebe-i tabiindir)” buyuruldu. imam-i a’zam da, bu hadis-i serifle müjdelenen Tabiinden ve onlarin da en üstünlerinden biridir. Hayrat-ul-Hisan, Mevduat-ül-Ulum ve Dürr-ül-Muhtar da yazili olan hadis-i seriflerde buyuruldu ki:

(Âdem (aleyhisselam) benimle ögündügü gibi ben de ümmetimden bir kimse ile ögünürüm. ismi Numan, künyesi Ebu Hanife’dir. O, ümmetimin isigidir.)

(Peygamberler benimle ögündükleri gibi ben de Ebu Hanife ile ögünüyorum. Onu seven beni sevmis olur. Onu sevmeyen beni sevmemis olur.)

(Ümmetimden biri, seriatimi canlandirir. Bid’atleri öldürür. Adi Numan bin Sabit’tir.)

(Her asirda ümmetimden yükselenler olacaktir. Ebu Hanife zamaninin en yüksegidir.)

Gavs hazretleri (seyyid abdulhakim el hüseyni) :

“Naksibendi Tarikati Hz. Mehdi’ye kadar bozulmadan devam edecek ve Hz. Mehdi’ye intikal edecek (Hz, Mehdi Naksibendi Halifesi ve Seyyid olacak). Mez-heblerden Hanefi mezhebi, tarikatlardan da Naksibendi tarikati kiyamete kadar devam edecek.” buyurmuslardir. $afi meshebinde olmasina rahmen.

Abdullah ibni Mübarek anlatir:
imam-i a’zam Ebu Hanife, imam-i Malik’in yanina geldiginde imam-i Malik ayaga kalkip ona hürmet gösterdi. O gittikten sonra yanindakilere: “Bu zati taniyor musunuz? Bu zat, Ebu Hanife Numan bin Sabit’tir. Eger su agaç direk altindir dese, ispat eder” dedi.

Veki' der ki:
“Allahü teâlâya yemin ederim ki, Hazret-i imam çok emin idi. Yine Allahü teâlâya yemin ederim ki Allahü teâlâ onun kalbine azamet ve celaleti ile tecelli eylemisti, Allahü teâlânin rizasini her seye tercih ederdi.”

Ebu Ahvas der ki :
“Eger kendisine üç güne kadar ölecegi bildirilse, yapmakta oldugu amelden, ibadetten daha fazlasini yapmasi imkansizdi, çünkü her zaman yapilabilecek ibadetin çogunu yapardi.”

Bekir Ibni Maruf der ki:
“Bu ümmetin içinde sireti, Ebu Hanife'den güzel olan bir kimse görmedim.”
(Siret, ahlak ve kalb güzelligi demektir.)

Hasen Ibni Salih der ki:
“Ebu Hanife, kuvvetli vera sahibi ve haramlardan çok uzak idi. Süpheli olur diye, helallerin fazlasindan kaçinirdi. Kendini ve ilmini koruma hususunda daha kuvvetli âlim görmedim. Vefatina kadar ömrü mücadele ile geçti.”

Hafas der ki:
“Otuz sene Ebu Hanifenin sohbetinde bulundum. Aleni yapmadigi bir seyi, gizli de yaptigini görmedim. Süphelendigi bir sey, malinin hepsi bile olsa yaninda saklamaz, elinden çikarirdi.”

biz böyle biliyoruz .

saygi ve dua ile.
derinsular isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla