Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.2007, 22:43
islam davetcisi

Teşekkür etti: 0
4 Teşekkür 3 Mesaja aldı
Alıntı: Mesajı yazan Arkadaşımız derinsular
Mesajı göster

müctehit i$tihat eder yanilirsa bir isabet ederse iki sevap alir degilmi.

4 meshebinde i$tihatina göre amel etmek dogru olduguna göre sorun nerde.

her i$tihat eden mutlaka bir delile dayanmi$tir degilmi sorun nerde.

mü$tehit imamlarinin yanildigini kimler tesbit edebilir hic dü$ündünüzmü.

rabitayi $erif kurana ,tevessüle yapi$ana,vefat etmi$ evliyalarin mür$idi kamillerin ruhlarindan Allahin izni ile yardim isteyene ,türbelerde ibadet edene , zindik diyen dikkat esinde kendisi ZINDIK olmasin .

ya zaten bizde bir sorun yok sorun sizde. ben diyorum ki .ben ebu hanifeninde..şafiininde..hanbelinde..malikide ..allah rahmetiyle kuşatsın ve allah ecirlerini kat kat versin...bende onların fetvalarına uyarım..lakin delillerine bakarak uyarım..bu dört imam dışında başka bir alimin daha açık delilli bir fetvası olursa ona da uyarım..benim bunu yapmam mezhebleri ve mezheb imamlarını inkar ettiğpim anlamına gelmez..çünkü ictihad sadece bu dört imama has bir özellik değildir..kjuran ve sünnet i esas alarak içtihad eden başka bir alimin fetvasıda alınabilir . b u konuda ki son sözüm budur...vesselam..

rabıta ya değil...şeyhe yapılan rabıtaya şirk dedim... kuran sünnet -sahabe sevgisi gibi meşru tevessülü birakıp şirk olan tevessüle inanlar için ..bu türlü tevessüle şirk dedim..allahı bırakıp ölülerden yardım isteyen kişinin uluhiyette şirke düştüpüğü için buna şirk dedim..türbelerde ibadet edene bidatçı...türbelere ibadet edene şirkçi dedim.bu konu hakkında ki son sözümde budur...vesselam...

bu konuları 7 -8 aydır konuşuyoruz..hala bizi yanlış anlamaya devam ediyorsunuz..bu terimleri devamlı kullandığımız için bazen yuvarlak yazılar yazıyoruz..anlarsınız diye..ama siz anlamak yerine yanlış anlamayı tercih ediyorsunuz..gerçi siz bunların da çoğuna şirk demiyorsunuz..
velhamdülillahirrab bilalemin..
islam davetcisi isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla