.
bir zavallinin kaynak tek kurandir diyen arkada$lariyla tani$tiktan sonra dü$tügü hale bakin.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Selam Hances
Ismini verdigin sahislarin kitaplarini çok okudum. Hele Imami Rabbaninin. Onun Mektubat isimli kitabinin ilgili bölümlerini fotokopi çektirmistim üniversite yillarimda. Çünkü rabita karsiti elemanlar vardi bizim yurtta.
Yillarca savundum bu görüsleri. Üniversiteye gittigimde çantamda cübbem, salvarim, sarigim ve besyüzlük tesbihim vardi. Birkaç saatlik tarikat sohbeti için sehirlerarasi yolculuk yapardim.
Bunlari su yüzden anlatiyorum. Bu yollardan geçtim/geçtik. Bizlere delil olarak sunacaginiz ayetleri (malzeme edilen ayetleri) ve görüsleri adimiz gibi biliyoruz. Zira dün ben/bazilarimiz onlarin atesli savunuculariydik. Bunlarin büyük bir çogunlugu bu forumda cevaplandi. Lütfen okuyunuz. Bir önceki iletimde verdigim kitapçiklari da okuyunuz.
Gerçek zannettiginiz gibi degil. Aldatildik, kandirildik. Yüce Allah'a yakinlasalim derken fersah fersah uzaklastirildik. Dindarlik adina dindisi isler yaptik.
Yillarca seyhlere müritlik yapmis tövbekar bir hanif müslüman olarak söylüyorum ki Imam Rabbaninin, Imami Gazalinin, Abdülkadir Geylaninin vd. görüslerine iman etmeyi birakin lütfen. Ölçümüz bunlar degil.
Kur'an ne diyor buna bakalim. Fakat siz bana "Gazali, Rabbani ne diyor ona bakin" diyorsunuz. Yakisiyor mu bu bir mümine?
Itibar ettiginiz hadis kitaplarinda da yok bu rabita. Uydurma da olsa birtek hadis bile yok. Bir kirinti siyer bilgisi de yok. Bu da mi uyandirmiyor sizleri?
Tarikatçilik türedi bir olgudur, bir sapmadir. Tarikatçilik Hanif Dinin yani islamiyetin önünde bir barikattir.
Tarikatlarda akli isletmek, arastirmak, sorusturmak, elestirmek en büyük haramdir. Seyh'in dedigi
Allah buyrugu gibi kabul edilir, itibar görür. (Hiçbir tarikatçi arkadas bana bunun böyle olmadigini söylemesin, gözgöre göre yalana sapmasin)
Bu sapkin tavir insana da hakarettir, müslümanliga da.
Akli isletmek ve Kur'an odakli müslümanlik, iste tek çikar yol bu. Çünkü hesaba çekilecegimiz tek kitap Kur'an.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
davasinda ve yolunda samimi olsaydi bu hale dü$mezdi heralde.