Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.08.2007, 05:20
derinsular

Teşekkür etti: 0
0 Teşekkür 0 Mesaja aldı
----- Son Nefeste İmansız Gitmeye Sebep Olan Haller-----

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

Günahlara karşı çok dikkatli olmak lazımdır

ALLAH’ın Cellecelâluh. emir ve yasaklarını bilmemek, itikadi meseleleri bilmemek yada şüphede olmak,

ALLAH Cellecelâluh ve Rasûlü’nün sallallâhu aleyhi ve sellem emrettiği gibi yaşamamak,

Kafirlerle dostluk kurmak ve onlara benzemek (saç sakal şeklinden, giyime kadar) en önemlisi onları sevmek,

Kafirlerin bayramlarını kutlamak, (Yılbaşı,sevgililer günü, v.s.)

Dini emirleri hafife almak, o hükümlerle ilgilenmemek yada ciddiye almamak, alaycı olmak,

Anne ve babaya itaat etmemek, (Annesinin razı olmadığı kişilerin Kelime-i Şehadet’i getiremedikleri rivayetleri çoktur)

Büyü yapmak ve yaptırmak,

İçki satmak, içki içmek ve içki müptelası olmak,
(Fudayl’dan radıyallâhu anh sene de sadece bir kadeh ilaç olarak alkol içen kişinin bu sebepten imansız gittiği rivayeti vardır.)

Çok küfretmek, Yüce Allâh’ı Cellecelâluh. zikretmek ve dua edilmesi için yaradılan ağızdan küfrün eksik olmaması,

Dünyalık ve dünya sevgisi, gelen dünyalığa sevinmek, elden çıkana üzülmek, (KADINLAR ÇOK DİKKAT ! ! ! )

Fakirliğe ve Allâh’ın kazasına isyan,

Namaz kılmamak ki en tehlikelilerinden birisidir,

Ezân okunurken konuşanında Kelime-i Şehadet getirmekte zorlandığı bildirilmiştir.

(İmam-ı Gazali r.a)

mürsidi kamillere Allah dostlarina münkirlik veya düsmanlik yapilirsa buda son nefeste imansiz gitmeye sebeb olur.

Hak teâlâ buyuruyor ki...

(Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik.) [Ahkaf 15]
(Rabbin, yalnız kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine öf bile deme; ağır söz söyleme, onlarla yumuşak ve tatlı konuş, onlara acı, tevazu kanadını gerip “Rabbim, küçükken beni yetiştirdikleri gibi sen de onlara merhamet et” diye dua et.) [İsra 23, 24]

Hazret-i Allah(c.c.)'ın veli kullarının cümlesine hürmet edip sevgi beslenmelidir.Zira onlar Hakk'ın sevdiği ve muhabbeti için seçtiği kullarıdır.

Ayet-i kerime'de :
"İyi bilin ki,Allah(c.c.)'ın veli kulları için hiçbir korku yoktur.onlar mahzun da olmayacaklardır.Onlar iman edip takvaya ermiş olanlardır.Dünya hayatındada ahirette de onlar için müjdeler vardır.Allah(c.c.)'ın verdiği sözlerde asla değişme yoktur.Bu en büyük saadetin ta kendisidir."(Yunus:62-64)Hitabına mazhar olmuşlardır.

Hadis-i kudsi'de ise;
"Nihayet ben o kulumu severim.Sevince de onun artık duyan kulağı olurum,o benimle işitir.Gören gözü olurum o benimle görür." buyruluyor.(Buhari)

Hiç kimsenin evliyaullah hakkında söz söylemeye hakkı da yoktur.Onlara düşmanlık,Cenab-ı Hakk ile harp etmek demektir.

Hadis-i kudsi'lerde:
"Her kim benim veli kullarıma düşmanlık ederse ben ona harb ilan ederim."(Buhari)
buyruluyor.

...
derinsular isimli Üyemiz şuan sistemimize bağlı değildir. (Offline)   Alıntı ile Cevapla